Send til i Windows

Send til i Windows

Nu underviser jeg til dagligt i et kursuscenter, hvor mange af kurserne foregår på grundlæggende niveau. Vi afholder således kurser i Office-pakken, webdesign, billedbehandling, Windows og hvad der ellers rører sig i sådan en computer. En af de mest populære dimser, der findes på markedet i øjeblikket, er de små USB nøgler, som vore kursister gemmer deres ting på, når de forlader kurset. Her hjælper vi dem med at kopiere filer og mapper over på nøglen, så de har noget konstruktivt med sig hjem (ud over viden naturligvis). Jeg har gjort det til en vane, at når deres filer og mapper skal over på nøglen, højreklikker vi på disse, vælger menuen Send til og klikker herefter på deres USB nøgle. Og denne Send til-menu er jo ret genial, da man hurtigt kan kopiere tingene andetsteds. Men kan menuen skræddersys?

Ja, det kan den sagtens, og det er ikke specielt svært. I Windows 7 gøres det egentlig nemmest via denne smutvej ind i en speciel mappe:

C:\Brugere\{dit brugernavn}\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo

Herinde kan du oprette mapper og genveje, så du efterfølgende nemt og hurtigt får sendt dine sager af sted til de rette hylder. Hvis du synes at ovenstående lange sti er for lang og besværlig, kan du indtaste følgende i søgeboksen ved din Start-knap:

shell:sendto

Det sender dig til nøjagtigt samme sted, nemlig Send til-mappen (og dermed menuen).

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.