Selfies er livsfarligt

Selfies er livsfarligt

Er der noget mere patetisk end folk, som render rundt med en selfie-stang og tager den ene selfie efter den anden? Det er i al fald en opfattelse, som mange af os render rundt med, og personligt finder jeg det en smule komisk at voksne mennesker synes det er så lækkert at tage mange billeder af sig selv med den sagesløse smartphone.

Hvad mange ikke tænker særligt meget over er, at det kan være livsfarligt at tage selfies.

På nettet læste jeg en historie, som fortæller at flere mennesker er døde af selfies i år end folk, som er blevet angrebet af hajer. Her i efteråret 2015 har 12 mennesker mistet livet i forbindelse med en selfie optagelse. Sammenligner man med antallet af mennesker, som mistede livet på grund af et haj-angreb, er tallet ”blot” 8.

De døde af en selfie

Et eksempel er en 66 årig japansk turist, som var på besøg i det legendariske Taj Mahal tempel i Indien. Manden var så optaget af at skulle tage en selfie, at han faldt ned ad trapperne og døde af sine kvæstelser.

I juli døde en kvinde fra Missouri. Hun var på opdagelse i Yellowstone National Park, og mens hun havde travlt med at tage en selfie så tæt på dyrene som muligt, blev hun lemlæstet så voldsomt af en bisonokse, at hun døde.

Nu er flere nationalparker begyndt at forbyde gæsterne at tage selfies. Det er ganske enkelt for farligt, når fru Hansen synes det er eminent lækkert at tage selfies i nærvær med farlige dyr. Derfor er det slut med selfies sådanne steder.

Det er det også her på Nettips. Vi gider ikke selfies. Kun når det er Helle, som er så pjattet med at tage en selfie, at hun får Obama med på ideen. Det gjorde hun helt bevidst, fortæller hun i et interview, som du kan se på DRs hjemmeside.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.