Seks levende fredagstips

Seks levende fredagstips

Det er fredag og omsider blevet tid til fredagslinks. Øh nej, ikke i dag. Fredagslinks er skiftet ud til fordel for fredagstips. Links og tips er nemlig ikke det samme. I al fald ikke i dette indlæg, som egentlig er baseret på et par triste hændelser den seneste uge. I fredags fik jeg den triste besked at vort forummedlem Garfield var sovet ind efter en hård og anstrengende kræftsygdom. Mandag morgen fik jeg endnu en grim meddelelse, idet vores venlige, rare og godhjertede boostmedlem, Ulrik, var omkommet efter en ulykke i den nærliggende skov. Livet virker somme tider meget barsk og aldeles uretfærdigt. Garfield fik fred efter flere års kamp imod kræften. Ulrik blev frataget nogle absolut skønne år med sin elskede Lotte. I dag bisættes Garfield, og i morgen bisættes Ulrik. I denne stund kan jeg ikke give gode fredagslinks videre, men jeg kan komme med mit bud på seks levende fredagstips.

1. Lev i nuet. Vær til stede og vær en del af din families og venners liv. Engager dig i omgivelserne, og lad være med at udsætte alt for mange ting til en anden skønne dag. Husk at være dig selv.

2. Brug dit pæne tøj og forkæl dig selv med din gode aftershave eller parfume. Sæt pris på de gode ting du har og brug dem.

3. Den dag du er i lige nu, er den første dag i resten af dit liv. Se fremad og se de muligheder, som hele tiden dukker op. Hvis du har lig i lasten fra tidligere tider, så glem dem og kom videre. Efterlad en eventuel bitterhed bag dig.

4. Udvis næstekærlighed og hjælpsomhed over for dine omgivelser. Smid dine sko ud, hvis de er for små. Vi mennesker skal ikke gå i for små sko.

5. Smil til verden og livet. Lad være med at blive sur eller skuffet over tandpasta på spejlet, opslåede wc-sæder, udhulede oste eller andre banaliteter og bagateller. Der er altså andre ting, der kunne være værre.

6. Husk at sætte pris på dit helbred, hvis du er fri for alvorlige skavanker og sygdomme. Nyd at du kan gå en tur eller at du kan tage cyklen op at handle. Sæt pris på at du ikke konstant er bekymret for/fokuseret på en eventuel livstruende sygdom.

7. Jeg gentager: lev i nuet!

Lene, æret være dit minde

Ulrik, fortsat god rejse

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.