Gratis DTP: Scribus

Gratis DTP: Scribus

De fleste mennesker kender MS Publisher, og der er da også temmelig mange der roser programmet. Men når jeg skal lave foldere, brochure(okay det er ikke ret tit) eller postkort, hiver jeg fat i et helt andet, og efter min mening, langt bedre program.

Og så er det tilmed gratis. Scribus er et DTP program, der er i den professionelle liga, hvilket dog ikke betyder at programmet er svært eller utilgængeligt.

Scribus kan alt når det kommet til publicering, faktisk er programmet så stærkt, at en avis har valgt at bruge programmet, i stedet for de langt mere kendte(Og dyre) programmer.

Bedre end Publisher?

Men du behøver ikke gå med en redaktør/trykker i maven, for at få glæde af programmet, for det er faktisk temmelig enkelt. I al sin enkelhed, og måske lidt forsimplet, benytter du kasser som du trækker hen hvor du vil have dem. Det kan være en ”tekstkasse”,”billedkasse”, samt et par andre herligheder.

Du placerer så de forskellige kasser, og henter så billeder og tekst ind i dit dokument. Det hele går temmelig hurtigt og er efter min mening langt mere intuitivt end det nyeste Publisher.

Dokumentationen er også helt forrygende og der er et væld af guides og tutorials, som du kan gå ombord i. Der er også et meget aktivt miljø bag programmet, så hvis du har brug for hjælp, er den aldrig langt væk. Programmet har også en glimrende Wiki,der dækker stort set alle områder af programmet. Så det er ikke dokumentation eller hjælp du kommer til, at mangle.

Som sagt koster Scribus ikke det fjerneste og med et så kraftigt program, skylder du egentlig dig selv at tage et kik på det, hvis du blot har den ringeste interesse for Desktop Publishing.

Alene de mange forskellige muligheder for anvendelse, gør programmet til en af mine foretrukne programmer, til tekstbehandling.

www.scribus.net

Læs også

1 Comment

  1. Keld Bronee

    jeg synes ikke den er så nem at gå til. jeg leder efter indstilling af fodlinienettet og klæb af skrifter til samme.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.