Screenpresso: gratis screenshot program

Screenpresso: gratis screenshot program

Har du tit behov for at tage et screenshot af noget på din computerskærm? Det kunne for eksempel være uddrag fra en hjemmeside, eller måske billedet af en dialogboks som spørger om noget teknisk – så teknisk at du gerne sender spørgsmålet videre til nørdvennerne? Så er det fantastisk rart med et program, som er i stand til at tage et screenshot, altså et skærmbillede af det, der foregår på skærmen. Vi har tidligere nævnt Faststone som findes i en gratis version, hvis man anvender en ældre, udgået version. Her er et andet godt bud på et program, som også er gratis. Det hedder Screenpresso.

Det jeg rigtigt godt kan lide ved Screenpresso er, at man kan redigere i de billeder, som man vælger at tage med programmet. Det betyder for eksempel at du kan påtegne små noter, skygger, runde bløde hjørner og meget mere på dine screenshots, så folk med det samme bemærker essensen i dine screenshots. Screenpresso er desuden i stand til at fortælle hvor stort et screenshot bliver, og det finder jeg særdeles nyttigt, hvis man anvender max-størrelse på screenshots til for eksempel hjemmesider som denne.

Man skal downloade 3,4 MB, og Screenpresso virker til nyere Windows-versioner, både 32 og 64 bit. Hvis man sidder på en XP-maskine, skal man desuden installere noget dot net framework, og hertil finder du link på Screenpressos hjemmeside.

www.screenpresso.com

Dot.net framework

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.