Scandisk i Windows XP

Scandisk i Windows XP

Du har sikkert – lige som jeg – haft en fornemmelse af at maskinen ikke kører helt optimalt. Hos mig er det sikkert selvforskyldt, for jeg er en stor pilfinger. For at rette lidt op på harddiskens struktur eller for at undersøge om der er fejl på disken, bør man af og til afvikle en scanning af harddisken. Det kan du gøre med programmet Scandisk. Hvis du leder efter Scandisk under Tilbehør, kan du lede i lang tid, for Bill Gates og resten af Microsoft-slænget har lagt Scandisk ind et andet sted. I det følgende går jeg ud fra, at du har flere harddiske, men hvis du kun har en, så er det jo lettere.

    * Tryk på Start og klik på Denne computer
    * Højreklik på den harddisk du vil undersøge. Vælg Egenskaber
    * Herefter ser du en dialogboks, hvor du vælger fanebladet Funktioner øverst.
    * Nu klikker du på Scandisk.
    * Tryk på Undersøg nu.

Scandisk jævnligt
Du bør scandiske dine harddiske en gang imellem. Der sker nemlig det, at harddiske somme tider langsomt smuldrer, og hvis du opdager det for sent, er det sikkert også for sent at hente en sikkerhedskopi i land. Derfor er det ikke nogen dårlig idé at scandiske med jævne mellemrum.
På dette billede ser du en person, der nok har forsømt at scandiske sin maskine. Som det fremgår er det 1030 dage siden – altså knap tre år uden en undersøgelse af harddisken…

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.