Scam – de nigerianske mails

Scam – de nigerianske mails

Hej Allan
Jeg fik den 1/11 en e-mail fra Financial Securities hvor der stod at jeg havde vundet en del af de US$ 5.500.000.00 som Internationalsweepstakes Lotto havde udloddet.

Sådan skriver en læser til mig i en e-mail, hvor han fortæller om den fantastiske gevinst, som står og venter på han skal slå til. Nu er Thomas Glasius en kvik, ung fyr, så han undersøgte sagen til bunds, for han havde ikke deltaget i et eller andet lottosystem på nettet. Han skrev tilbage til firmaet, der havde sendt ham en mail. – Jeg skrev en mail tilbage, hvor jeg pænt spurgte hvorfor jeg havde fået brevet. De svarede at det var kun en service de ydede deres kunder, og ydermere stod der, at jeg kun skulle betale US$ 4.988 i omkostninger og det lød jo ikke af så meget, siger læseren, som dog undersøgte sagen lidt mere til bunds. Til detektivarbejdet brugte han søgemaskinen Google. – Da jeg ikke kunne styre min nysgerrighed søgte jeg efter Internationalalssweepstakes Lotto på den engelske Google, og ganske som jeg havde forventet var det en ulovlig udsendt mail som bare blev brugt til at narre penge af folk, siger Thomas. Han er vant til at bruge computeren, så den helt store lotterigevinst fristede ham ikke til at sende knap 5000 dollars af sted til lyssky personer. Heldigvis.

De nigerianske enker
Andre har modtaget interessante mails fra især Nigeria, hvor forskellige argumenter bliver brugt til at hive penge ud af intetanende folk. Nogen har eksempelvis fået særdeles fordelagtige tilbud om adskillige millioner dollars, hvis de vil hjælpe med at trække penge ud af landet. Hertil angives forskellige årsager, men de mest brugte går på at ingen pludselig ejer ”overskydende penge”. Hvis du vil hjælpe den flinke nigerianer, får du en stor bid af kagen – som regel mange millioner kroner.

Det bedste råd jeg kan give dig, kære læser, er at du straks smider posten i papirkurven. Lad være med at bruge krudt på at oversætte den engelske tekst, og drop ideen med at sende mailen videre til venner, bekendte og måske endda politiet.
Politiet har imidlertid ikke ressourcer til at efterforske sagerne. Bagmandspolitiet følger interesseret med i de nigerianske breve, men der kan reelt ikke stilles noget op over for de smarte bagmænd, som skifter identitet, som andre skifter strømper.
Hvis du stadig indædt ønsker at gøre noget ved sagen, kan du sende en klage til det nigerianske politi på mailadressen fpro@nigeriapolice.org. Nigerias politi har ligefrem oprettet en speciel afdeling på deres officielle hjemmeside, der handler om disse nigerianske tilbud (også kaldet Scam).

Svar på tiltale
Det danske site, Sickhumor.dk, modtog en mail fra en nigerianer, der gerne ville gøre de danske humorister rige. Sickhumor tog handsken og svarede prompte på henvendelsen fra Afrika. Det er der kommet en ganske underholdende – og tankevækkende – reportage ud af.
Læs den på www.sickhumor.dk/Epost/Jose

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.