Samsung haler ind på iPhone

Samsung haler ind på iPhone


Samsungs Galaxy S-familie sælges i stort tal. 


Lad os understrege det på en gang – Apples iPhone-familie er den der sælges suverænt bedst i verden.


Men Samsungs Galaxy S-familie viser sig i stadig større grad som troværdig udfordrer. Samsung offentliggjorde i går, blandt andet via selskabets Samsung Tomorrow website , at selskabet har leveret 30 millioner Galaxy S III-smartphone på fem måneder, altså fra slutningen af maj til slutningen af oktober. Forgængeren, Galaxy S II, nåede 30 millioner efter 14 måneder.


I gennemsnit udgør dette 6 millioner enheder om måneden og 18 millioner i kvartatlet. Apple har i de sidste to kvartaler leveret mellem 26 og 27 millioner iPhone-enheder. Men i lighed med iPhone-familien, så  består Galaxy S-familien af flere medlemmer. Alle rapporter tyder på at den halvandet år gamle Galaxy S II fortsat sælger godt. Hvor godt? Det siger Samsung intet om. Men dersom leverancerne udgør så meget som 2,5 millioner enheder om måneden, er Galaxy S-familien helt oppe på ryggen af iPhone-familien, allerede før Galaxy S III Mini er kommet på markedet.


Det alligevel tvivlsomt om Galaxy S II sælger så godt som antydet. I en tabel Fra artikel i Engadget, blev der leveret ti millioner Galaxy S II-enheder i løbet af fire måneder mellem februar og juni i år.


Som det er set er prisen på S II-faldet betydeligt siden S III kom på markedet i maj, men det er sikkert tvivlsomt at leverancerne af S II fortsat holder det samme tempo. Samsung har altså virkelig fået skovlen ind under Apple, med sin topserie af Android-smartphone, som en virkelig udfordrer. Ingen andre aktører er i nærheden af at kunne gøre det samme.


Nu er det langt fra sikkert at Galaxy S-serien magter at følge med iPhone i det indeværende kvartal. Efterspørgslen efter nye iPhone-produkter plejer at nå nye topniveauer i perioden efter en lancering, salget af iPhone 5, som kom i salg i midten af september, kommer bare lidt til syne i rapporterne fra tredje kvartal. Analytikerne har spået at der vil blive solgt mer end 45 millioner iPhone 5-enheder i fjerde kvartal. I tillæg kommer selvfølgeligt salget af de ældre modeller. Slår dette til, og fortsætter i kvartalerne fremover, vil ikke bare iPhone løbe fra konkurrenterne igen, men også skaffe iOS en langt større markedsandel end platformen har i dag.


Kilde: digi.no


 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.