Sådan vælger du det rette action kamera fra GoPro

Sådan vælger du det rette action kamera fra GoPro

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er rigtig mange fællestræk for de enkelte GoPro modeller, hvilket f.eks. gør sig gældende i forhold til deres vandtætte og slagfaste huse, som har været med til at gøre dem kendte hele verden over. Derfor kan det også godt være svært at overskue, hvilken model man skal vælge, hvis ikke man f.eks. har fastsat et bestemt budget el.lign. Det er dog langt fra alle, der har valgt at gøre dette på forhånd og derfor kan det også være svært at finde hoved og hale i de mange modeller.

Der er dog enkelte forskelle mellem de efterhånden mange modeller, og det er naturligvis også dem, der skal afgøre hvilken model, der er den helt rigtige for dig. For at hjælpe dig i den rigtig retning og til at træffe den rigtig beslutning, så vil vi i denne guide forklare, hvor de enkelte modeller adskiller sig fra hinanden. Vi ser blandt andet på de omstændigheder man skal tage i betragtning, hvis man skal træffe det rigtige valg – og det skal man naturligvis, så man er sikker på at have et action kamera, der dækker ens behov.

Det vil foregå på meget simpel vis ved at der listes en række punkter op, der er med til at adskille den respektive model fra de andre modeller fra GoPro. Ud fra disse punkter vil du også nemt kunne beslutte dig for, hvorvidt du skal have et GoPro Hero eller GoPro Hero4 Black til dit behov. Det kan også sagtens være, at du ved at læse denne guide finder ud af, at du skal finde et helt andet action kamera end GoPro. Der findes nemlig også mange andre udbydere af action kameraer på det danske marked.

GoPro Hero

GoPro Hero er den rette model for dit vedkommende, hvis:

1) Du gerne vil i gang med at optage video, når du cykler på din MTB, når du står på skateboard, når du surfer el.lign., men ikke er helt sikker på, om det er noget for dig.

2) Du gerne vil have mulighed for at optage video af diverse tricks, oplevelser eller noget helt tredje, men i bund og grund ikke har behov for en masse avancerede funktioner, da du alligevel ikke får dem brugt.

3) Du gerne vil have et kamera, som hele familien kan gøre brug af, uden at være bange for, at det går i stykker som følge af en lidt for hårdhændet behandling – og hvis det endelig skulle ske, så vil det økonomiske tab være begrænset.

GoPro Hero+

GoPro Hero+ er en kraftig opgradering af Hero-modellen, så var det første action kamera fra GoPro. Det betyder, at du bl.a. både får en bedre billedkvalitet (fra 5 MP til 8 MP), du får indbygget Wi-Fi og dertil får du også en indbygget LCD-skærm med touch. Du skal derfor vælge GoPro Hero+ hvis:

1) Du gerne vil have alle de ovenstående punkter fra GoPro Hero, men samtidig også gerne vil have en LCD-skærm, der gør det muligt for dig at se, hvad du optager eller hvad du allerede har optaget med dit action cam.

2) Du gerne vil have mulighed for at lave lettere indstillinger, hvilket kan gøres via enten din smartphone eller din smartphone, så du f.eks. får mulighed for at indstille på lys, kontrast og andre ting, som du gerne vil kunne indstille på.

3) Du – sidst men ikke mindst – har behov for at kunne fjernbetjene kameraet, hvilket – på samme vis som ændring af diverse indstillinger – kan gøres direkte fra den medfølgende fjernbetjening eller fra din smartphone.

GoPro Hero Session

Her er der tale om et action kamera, der er lavet efter devisen “back to basics”. Det er definitionen på, hvad et action kamera er, men dog bare med langt bedre kvalitet med hensyn til både lyd og billede. Du skal derfor vælge et GoPro Session, hvis du har brug for et action cam, der kan bryste sig af følgende:

1) Høj billedkvalitet, mulighed for funktioner som slow-motion såvel som muligheden for at fjernebetjene kameraet. Og ikke nok med det, så er det også uhyre holdbart, hvorfor du ikke skal være bange for at overlade det til de mindste i familien.

2) En ultra nem betjening, som gør at alle og enhver kan benytte kameraet – selv de mindste i familien. Samtidig har det også en særdeles lav vægt og en minimal størrelse, der gør det ideelt til at have med, når du står på skateboard eller på vandski.

3) Et kamera, som du har mulighed for at tage med i vandet, da det er vandtæt helt ned til 10 meter – helt uden et nyt hus. Krydret med den bedste lyd fra et action kamera, som vi nogensinde har oplevet, hvilket du vil sætte stor pris på, når du skal se ferieoptagelserne på fladskærms-TV’et i stuen.

GoPro Hero 4 Black

Selvom der jævnligt kommer nye action cams på markedet, så skal der ikke være nogen tvivl om, at GoPro Hero 4 Black fortsat er det bedste action kamera på markedet. Det betyder også, at du skal vælge GoPro Hero 4 Black hvis:

1) Du skal bruge dine optagelser i professionelt regi eller aktivt til andet end blot YouTube og fremvisning til vennerne. Det vil sige, at du skal vælge denne model, hvis optagelserne skal bruges til reklamer, musikvideoer, foredrag, præsentation eller lignende.

2) Du har brug for muligheden for at kunne lave lækre optagelser i slow-motion såvel som har brug for at kunne zoome ind på lækre detaljer i redigeringsfasen, uden at miste kvalitet. Kombineret med de avancerede indstillingsmuligheder som ProTune giver til dine optagelser.

3) Du skal bruge et action kamera, der ganske enkelt er det bedste på markedet og som passer med alle former for udstyr, der er lavet til GoPro, hvilket inkluderer alt lige fra diverse former for mounts til selfiesticks. Vælger du et GoPro Hero 4 Black, så skal du dog også være indstillet på at bruge penge.
Denne artikel er skrevet i samarbejde med http://www.evermart.dk/, der sælger tilbehør til GoPro kameraer.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.