Sådan undgår du svindel

Sådan undgår du svindel

Nå, er du klar til at misbruge dit Dankort, nu hvor julegaverne skal købes ind på internettet? Så ved du formentlig også godt, at svindel på nettet vokser i takt med at vi myldrer ind på diverse sites for at handle stort og småt ind. Banditter opretter små webshops i stor stil, og de pakker deres udspekulerede banditnarrestreger så meget ind, at vi næppe opdager at de tager fusen på os. Med mindre du altså ser dig godt for og afkoder nogle af de mest brugte tricks, når folk skal snydes. Emærket kommer med nogle gode råd mod svindel på nettet.

Tjek sproget

Når du handler i en webshop, bør du granske lidt i det sprog, der anvendes i shoppen. Anvendes der mærkelige talemåder, og synes du at der er gået Google Translate i den? Så er der sikkert noget om snakken, og det er måske østeuropæiske eller asiatiske skurke, som har oversat deres forkvaklede tilbud til maskindansk, hvor grammatikken fejler på glimrende vis. Hvis man altså kan sige det.

De mærkelige priser

Og når du handler så tjek lige priserne efter. Er der tale om underlige skæve priser, skyldes det sikkert at banditterne blot har knaldet priserne ind i en valutaomregner for derefter at bringe prisen i shoppen. Hvis en vare for eksempel koster 234,76 kroner, så spørg dig selv, om det lyder fornuftigt. Mon ikke der er tale om svindel på nettet?

Billige mærkevarer

Spørg også dig selv om det lyder fornuftigt hvis et par nye Nike sko blot skal koste 250 kroner? Nettet flyder med billige kopivarer, og selv om det sikkert er sjovt at flashe sig selv blandt vennerne i nye Nike sko til favorabel pris, så tænk realistisk. Det kan godt være at du kan spare penge ved at handle på nettet, meeeennnnn…

Om virksomheden

Tjek også hvilke informationer butikken skriver om sig selv. Hvor hører shoppen henne, er der en snailmail adresse og hvilket CVR nummer står der på sitet. Når du har fundet CVR nummeret bør du for en sikkerheds skyld tjekke det efter på www.cvr.dk

Betalingen

Når du så langt om længe når ”hen til kassen” og skal til at betale, så undersøg hvilke betalingsmuligheder der er i shoppen. Hvis der er tale om kreditkort af udenlandsk herkomst, som du aldrig er stødt ind i, så er det næppe en clean dansk shop. Benyt anerkendte danske kreditkort som Mastercard og Visa, hvis du vil være sikker på at kunne benytte dig af indsigelsesordningen og dermed få dine penge retur.

Hvilken webadresse

Endelig skal du lige holde øje med webadressen oppe i browserens adresselinje. Hvis du pludselig står i www.hongkongsnyderdig.hk, så vær ret sikker på, at du ikke vil opleve at modtage pakken med dine varer. Der er højst sandsynligt tale om rendyrket svindel på nettet.

Tag en test på DR. Her kan du se hvor skarp du egentlig er. Hvis du altså tør.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.