Sådan undgår du netsvindel

Sådan undgår du netsvindel

Phishing har intet med sommerfisketure at gøre. Glem alt om fiskestænger, påhængsmotorer, madpakker, en lille én og hvad der ellers hører en ordentlig og hyggelig fisketur til. Phishing er et af de nyere begreber i den elektroniske verden, som til stadighed belemres med kriminelle typer, der går efter at franarre folks penge og personlige oplysninger via internettet. De første phishing-forsøg dukkede op for et par år siden i USA, og som det ofte går, er disse phishing-angreb nået Danmark, så der er ekstra grund til at passe på, når man anvender elektronisk post og internettet.

Falske hjemmesider ligner den ægte vare
Elektronisk post (e-mail) er et fantastisk værktøj, når man skal kommunikere med folk, men det er også blevet et farligt våben for bedragerne. Phisherne er nemlig kreative folk, som er i stand til at kopiere eksempelvis pengeinstitutters hjemmesider. Der bliver fremstillet websites, som til forveksling ligner den ægte vare 100 procent, men som altså udelukkende har til formål at netsurfere blotlægger deres personlige informationer, så phisherne efterfølgende får adgang til diverse herligheder såsom PIN-koder, CPR-numre, bank-konti og meget mere.

Fremgangsmåden er simpel: phisheren producerer en hjemmeside, som ligner en banks originale hjemmeside. Herefter sender phisheren en e-mail ud til tusindvis af mennesker, hvor han beder folk om at kontrollere deres personlige oplysninger. Ved at klikke på et link i e-mailen tror folk, at de sendes til den rigtige hjemmeside for banken. Det er det bare ikke. I stedet lander folk på den falske hjemmeside, hvor alle indtastede informationer tappes og efterfølgende bruges til kriminelle handlinger. Disse phishing-angreb udføres med stor list, og man skal i mange situationer være mere end vågen for at finde ud at, at nogen forsøger at snyde en. Man undgår dog uheldige oplevelser ved at være ekstra påpasselig, når man tjekker sin e-mail og surfer på nettet. Ved at bruge sin sunde fornuft behøver man ikke at frygte disse phishing-forsøg.

    * Tjek phishing-filteret i Internet Explorer 7.0
    * Klik på Funktioner og peg musen på Phishing-filter
    * Klik på Indstillinger for phishing-filter
    * En dialogboks med mange muligheder dukker op. Scroll næsten ned i bunden og tjek følgende indstilling ud for phishing-filteret: Slå automatisk kontrol af websteder til.
    * Tjek phishing-filteret i Firefox
    * Klik på Funktioner og vælg Indstillinger
    * Klik på fanebladet Sikkerhed
    * Tjek efter at der er sat et ”hak” ud for ”Fortæl mig hvis webstedet, jeg besøger, er mistænkt for at være en forfalskning”

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.