SEO: Sådan snyder du Google

SEO: Sådan snyder du Google

Glem alt om anonymitet, når du surfer på nettet. Selv et besøg på dette beskedne websted opsamler informationer om din færden, for vi kender din IP adresse. Denne IP adresse røber forskelligt omdig: hvilken browser du bruger, hvilket styresystem, hvilken tablet, hvilken smartphone, hvilke søgeord og så videre. Jo, vi kan aflæse meget ud af vor statistik. Denne IP adresse udnyttes naturligvis også af andre websites, blandt andet Google, som ved ufatteligt meget om det meste af jordens befolkning, idet rigtigt mange mennesker på nærværende klode bruger Google, når de skal finde informationer. Hvis du er træt af at Google skal vide så meget om dig, kan det være en ide at bruge andre metoder, når du Googler. Det behøver ikke at være svært.

Du kan eksempelvis anvende en anden hjemmeside end Googles. Masser af hjemmesider har indbygget søgemaskiner, og ofte er det Googles motor, som disse hjemmesider tager i anvendelse. www.startpage.com er en af dem. Som de skriver i deres Om-afsnit, så beskytter de dit privatliv, når du søger på nettet, og det er netop Googles søgemaskine, som du får assistance af, hvis du bruger Startpages søgefelt. Skriv for eksempel ”Nettips” i søgefeltet og få et søgeresultat, som du ville få det, hvis du havde skrevet det i Google.

Den anonyme Google

Du kan også kaste et blik på www.impersonal.me. Folkene bag denne søgemaskine tager mere eller mindre afsæt i samme ”protest”, nemlig at de gerne vil optræde anonymt og uden at Google skal indsamle en masswe informationer om søgeord og meget andet. Når du indtaster et søgeord i Impersonal, vil du opdage at søgeresultatet er rent Google. Resultatet dukker blot op i en ny fane. Bag hjemmesiden gemmer sig et dansk firma, Webjuice.dk.

Og lige netop webjuice henleder tankerne hen på linkjuice. Linkjuice er et andet ord for at jagte links, der helst skal pege på ens website. Jo flere der eksempelvis linker til Nettips, jo mere linkjuice får vi i koppen – og bedre placeringer får vi formentlig i Googles søgeresultater. Anonymitet er en vigtig faktor, når man søgemaskineoptimerer, for hvis man som SEO-mand fortæller Google-robotten, at man arbejder hardcore på SEO (og dermed en form for manipulation), risikerer man at robotten bliver knotten.

Proxy giver også anonym færden

Og skal vi slutte artiklen af, kan det snildt blive med blik for SEO. Ægte SEO-folk bruger ofte forskellige former for software, når de søgemaskineoptimerer. Et af de populære midler er programmer, som automatisk kan tjekke et firmas søgeplacering på udvalgte søgeord. Dette er lidt af et detektivarbejde, hvis man skal foretage sådanne undersøgelser manuelt, så derfor anvendes software, der kan gøre det hurtigt og præcist. Her er det dog vigtigt at man skjuler ens IP-adresse, idet Google robotten hurtigt registrerer, at der foregår tung trafik.

Derfor kan det være en idé at man låner eller køber en såkaldt proxy-adgang ude i byen. Ved at bruge proxy kobler du dig nemlig på en anden IP adresse, og dermed kan du bede SEO software om at tjekke en masse placeringer i Google ved hjælp af ”kunstige søgninger”. Robotten ved imidlertid ikke, at det er dig, der er på færde, fordi du gemmer dig bag en proxy. Verdens mest berømte proxy-tjeneste er muligvis www.hidemyass.com, hvor navnet vel siger alt.

Har du gode ideer til at surfe anonymt på nettet?

Læs også

2 Comments

 1. Bent Vester

  I snart 3 måneder har jeg brugt http://www.zenmate.com gratis VPN, hvor man kan skifte fra hhv. Tyskland, England, Hongkong og Rumania gratis, og yderligere andre hvis man betaler !

  Denne service virker rigtigt godt med FireFox, hvor man nemt kan skifte “land” og hhv aktivere og de-aktivere VPN’en

  Den er relativ hurtig, men duer ikke til Google og FaceBook eller de sites der snager i din søgen, og f.eks. Google vil blokkere for din skjulte nye IP adresse, men så skifter jeg blot til en anden browser, f.eks. IExplorer, når og hvis jeg skal bruge den slags services.

  Som primær søgemaskine i FireFox bruger jeg “DuckDuckGo” som lader dig søge annonymt.

  Min “Foretrukne” mappe bliver syncroniseret via min Cloud provider, p.t. OneDrive, dvs. alle mine links automatisk bliver gemt på mine andre PC’er, med link til den “Rette” browser.

  Mvh
  Bvester

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.