Sådan slipper du for spam

Sådan slipper du for spam

Hvad er spam? Spam er det amerikanske udtryk for uønsket post, altså e-mails med forskellige former for tilbud, som du ikke har bedt om. Et blik i min spammappe i min Gmail fortæller således blandt andet om penis forlængelse, Viagra, Hydrocone, piratkopier af klassisk musik, søgemaskineoptimering, armbåndsure og et attraktivt tilbud fra en enlig russisk kvinde. Det kan være svært ikke at lade sig friste af sådanne tilbud, men budskabet er soleklart: hold snitterne fra spam.

Mange spørger sig selv om, hvordan spamafsenderne har fået fat i din mailadresse. Det kan der være forskellige forklaringer på. En af de hyppigste er hvis din mailadresse står til offentligt skue på en hjemmeside. Tjek eventuelt din egen hjemmeside: står mailadressen et sted der. Og hvad med den lokale idrætsforening eller støtteforening: står din e-mailadresse der? Jobbets hjemmeside: figurerer din mailadresse der? Tjek også diverse debatforummer. Måske er du ved et uheld kommet til at skrive din mailadresse der.

Som fluer om en hestepære
Det handler altså om at passe særdeles godt på sin mailadresse. Hvis den skal postes online, så vær vis på, at en spamrobot snart har lagt adressen i sin database, og at din adresse om få øjeblikke er solgt videre i adresseregistre, som spammerne flokkes om, som fluer om en hestepære. Hvis du har behov for at lægge din mailadresse frem i offentlighedens lys, så overvej at anvende en midlertidig mailadresse, som du kan skrotte ved lejlighed.

Installer eventuelt et spamfilter i dit mailprogram. Min Gmail har et solidt og godt spamfilter, som filtrerer den værste spam fra. Min arbejdsmail styres via Microsoft Outlook, og her findes også et spamfilter. Der findes forskelligt software, der kan hjælpe med at rydde op i den elektroniske post, for eksempel danske Spamfighter, som kritiseres for selv at bruge spam, idet de automatisk indbygger en reklamebesked i dine beskeder, hvis du bruger deres gratis løsning.

Og endelig skal du huske aldrig at klikke på afmeldingslinks i disse spammeddelelser. Mange af sådanne spammails lokker med at du kan slippe ud af deres kløer ved at bruge et “unsubscribe”. En ting er lige så sikkert som amen i kirken: hvis du først klikker på linket, er din adresse registeret som aktiv, og så skal du nok få en pokkers masse spam fremover. Heldigvis er den danske lovgivning på spamområdet streng, så hvis danske firmaer sender spam af sted, får de en på tuden forbrugerombudsmanden. Det sker i form af girokort med store beløb på.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.