Sådan renser du pc

Sådan renser du pc

Hvis pcen begynder at blive lidt langsom, er det på tide at du handler. Det kan gøres helt gratis.

Vi kender vel alle sammen følelsen af, at computeren begynder at blive langsommere og langsommere. Det er en rigtig træls oplevelse. Mange snakker om at skifte maskinen ud til fordel for en anden, nyere og bedre computer, mens andre opdaterer maskinens hardware. Jeg modtog et nyhedsbrev fra PC Tools, og de gav en række råd til en renere pc. Dem får du her i forkortet version.

1. Slet de midlertidige internetfiler. De fylder på harddiskens til ingen verdens nytte. Åbn Internet Explorer, klik på Funktioner og vælg Tøm browserdata. Her er der mulighed for at fjerne overflødige internetfiler.

2. Brug en såkaldt registrycleaner. Efterhånden som du installere og afinstallerer spil og programnmer, lægges der en mængde informationer i registreringsdatabasen, og den har godt af at blive renset en gang imellem. Programmet CCleaner er en god, gratis løsning.

3. Opdateres din Windows automatisk? Ellers sørg for at slå denne funktion til. Der er mange nyttige opdateringer og det er uheldigt ikke at få dem lagt ind i Windows. Slå dette til i Kontrolpanelet under Windows Update.

4. Støvsug dit Skrivebord grundigt. Ikoner, mapper, genveje og andet snavs, der ikke bruges, bør fjernes, og hvis du ligefrem har lagt mapper med indhold ud på Skrivebordet, bør du placere disse mapper andetsteds. Lav hellere en genvej til mapperne. Tunge sager på Skrivebordet er ikke turbo for computeren!

En tømning skader ikke
5. Slet programmer og spil, som du ikke benytter. De fylder jo bare. Gør det i Kontrolpanelet, hvor du vælger Tilføj/fjern programmer.

6. Tøm Papirkurven. Den har det nemlig også med at optage brugbar plads. En tømning i ny og næ skader ikke.

7. Foretag scanninger med jævne mellemrum – gerne efter en tidsplan. De fleste antivirusprogrammer og lignende renseprogrammer kan sættes til at scanne din pc på bestemte tidspunkter. Kig efter “Schedule” i programmerne.

8. Defragmenter din computer en gang imellem. Når du installere og sletter ting og sager fra harddisken, lægges filer og mapper som små fragmenter hist og pist på harddisken. Her er det smart at sætte struktur på placeringerne af fragmenterne. Den indbyggede defragmentering i Windows finder du ved at klikke Alle programmer, vælge Tilbehør, herefter Systemværktøjer og endelig Diskdefragmentering.

www.pctools.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.