Sådan forlænger du batteritiden på din iPhone

Sådan forlænger du batteritiden på din iPhone

I Danmark er Apples iPhones ekstremt populære, men et af de problemer mange iPhone-elskere oplever er, at telefonen hurtigt løber tør for strøm. I denne guide giver vi 10 tips til hvordan du kan forlænge batteritiden på din iPhone.

1) Slå Wi-Fi fra

Fordi Wi-Fi er gratis og samtidig det hurtigste net du kan være på, så vil din telefon konstant lede efter en Wi-Fi internetforbindelse at tilslutte sig. Dette gør den altså for din skyld. Problemet er bare, at al denne søgen efter tilgængelige Wi-Fi netværk dræner dit batteri ekstremt meget.

Derfor: Hvis du ved at du ikke er i nærheden af et Wi-Fi du kan bruge i et stykke tid, så slå blot Wi-Fi fra. Det gør du i Indstillinger -> Wi-Fi -> Slå fra. Du skal så bare huske at slå det til igen når du kommer hjem eller hvor du ellers har Wi-Fi, således at du igen kan have hurtig og gratis internetforbindelse.

2) Slå Bluetooth fra
Bluetooth er formentlig slået til på din telefon lige nu, men bruger du det særlig ofte? Måske til at koble telefonen til en trådløs højtaler eller lign? Om ikke andet kan du slå bluetooth fra når du ikke bruger det, da telefonen ellers konstant leder efter andre enheder med bluetooth tændt.

Du kan deaktivere det inde i Indstillinger -> Bluetooth -> Slå fra.

3) Skru ned for lysstyrke i din skærm

Har du nogensinde tænkt over, om du reelt behøver så meget lys i din skærm, som der er i den som standard? Mange mennesker går rundt med skærmen på fuld lysstyrke, og det er altså ikke nødvendigt. Lyset i skærmen er nemlig noget af det der trækker rigtig meget strøm på din telefon.

Du kan skrue på skærmens lysstyrke præcis som du vil, ved at gå ind i Indstillinger -> Skærm og lysstyrke, og så herinde bruge markøren til at skrue op og ned.

4) Sluk for dine apps

Hver gang du åbner en app, så kører den i baggrunden, indtil du slukker den igen. Og det stopper den altså ikke med blot fordi du går ud af app’en. Du skal nemlig selv ind og slukke for app’en igen manuelt. Og hvorfor er det så lavet sådan? Jo, det er det, fordi når en app allerede er tændt, så er den hurtigere at åbne igen.

Hvis du ønsker at slukke for en app, så skal du dobbeltklikke på ”hjem”-knappen, og så køre din finger opad på de apps du ønsker at lukke.

5) Undgå lokalitetstjenester i baggrunden
Din indbyggede GPS i din iPhone gør at den kan finde ud af hvor du befinder dig netop nu. Dette kaldes ”lokalitetstjenester”. Denne funktion er smart i rigtig mange tilfælde, og derfor begynder flere og flere apps at benytte den. Problemet er bare, at når telefonen hele tiden skal sende signal for at finde ud af hvor den befinder sig, så bruger den konstant strøm.

Hvis du går ind i Indstillinger -> Anonymitet -> Lokalitetstjenester, så kan du ændre indstillingerne for hver enkelt app, og dermed undgå at du har apps der hele tiden prøver at finde ud af hvor du befinder dig. Det gør ”Vejr”-appen fx som standard.

6) Undgå konstant skift af signal

Måske ser du at signalstyrken hopper frem og tilbage på din telefon? Det er formentlig fordi den hopper af og på telenettet, eller at den skifter imellem forskellige signaler. Dette kan også virke ekstremt drænende på batteriet, og hvis du kan undvære telefonsignal i den periode hvor du er i et område hvor dette er et problem, så kan du evt. sætte din telefon på flytilstand.

Denne funktion er jo oprindeligt lavet til at forhindre al stråling i forbindelse med flyveture, men den er også ekstremt strømbesparende, idet den slukker for alt signal til omverdenen. Har du nogensinde tænkt over, hvor lidt strøm din telefon bruger om bord på et fly når den er sat på flytilstand, til trods for at du bruger den på hele rejsen til at høre musik mv.?

7) Slå notifikationer fra
Mange af de apps du har på din telefon vil som standard sende dig ”push beskeder” for at fortælle dig at der nu er sket noget nyt. Typisk sker der det, at telefonen ligger i dvale, og så vågner den op med en besked og der kommer lys i skærmen. Dette dræner altså dit batteri, og i mange tilfælde ser du ikke en gang at det sker, fordi telefonen måske ligger i din lomme eller andet.

Du kan slå dette fra ved at gå ind i Indstillinger -> Meddelelser, og så ændre indstillingerne for de apps som du ikke længere ønsker notifikationer fra.

8) Slå vibrationer fra

Vibrerer din telefon hver gang der sker det mindste? Og har du overhovedet brug for dette? Alternativt kan du slå vibrationer fra ved at gå ind i Indstillinger -> Lyde, og her ændre indstillingerne til det ønskede. Måske du hermed ikke blot kan spare batteri, men også undgå at blive forstyrret hele tiden.

9) Undgå baggrundsopdateringer
Som en service kigger din iPhone hele tiden efter nye opdateringer til alle de apps du har liggende på din telefon. Og medmindre du har slået det fra, så vil disse opdateringer også blive installeret automatisk. Faktum er dog bare, at hver gang en app skal opdateres, så skal den først downloade opdateringen, og herefter installere den, hvilket dræner batteriet.

Hvis du vil slå de automatisk opdateringer fra og selv styre hvornår du vil opdatere dine apps, så gå ind i Indstillinger -> Generelt -> Opdater apps i baggrunden, og fravælg her de apps som du ikke ønsker skal blive opdateret automatisk.

10) Undgå overophedning af din telefon

Et batteri kan ikke holde til alt, og fx kan det blive skadet af for høje temperaturer. Derfor bør du forsøge at holde din telefon relativt kold, således at batteriet ikke lider skade. Undgå fx at lægge telefonen i solen på en varm sommerdag.

Hvis du har taget alle disse råd til dig, og din telefon stadigvæk ikke kan holde strøm særlig længe, så er det formentlig fordi dit batteri trænger til en udskiftning. Der er mange iPhone-reparationsbutikker der tilbyder at skifte dit batteri.

[Artiklen er skrevet af Tobias Ehlig fra Festli.dk]

Læs også

1 Comment

  1. Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

    Det giver god mening.
    Det gælder nok alle smartphones.
    I øvrigt har jeg netop haft anledning til at få et eksemplar af den første model af Fairphone – telefonen, der specifikt blev lavet med materialer, der ikke var fra konfliktområder eller med menneskeretlige overtrædelser – en digital fair trade-telefon. De har et lille program, der hedder Peace Of Mind (se en open source-version her: https://play.google.com/store/apps/details?id=ca.mudar.fairphone.peaceofmind&hl=en) . Her gør man telefonen totalt tavs, når man sidder og arbejder med noget andet eller bare vil have fred for den i det hele taget. Det er airplane mode og telefonsvarer aktiveret, såvidt jeg husker.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.