Sådan fjerner du crapware

Sådan fjerner du crapware

Mange af os kender det: vi har lige pakket en spritny pc ud og glæder os til at tage den i brug for første gang, og opdager så til den helt store rædsel, at producenten har proppet en masse irriterende programmer ind på maskineriet for os. Det kan være alt fra små, simple spil til programmer, der tilsyneladende kun er født for at belaste det gode humør og den smilende stemning.

Babylon værktøjslinjen, iTunes, HPs spilpakke, 30 dages gratis testprøver af antivirus, 60 dages gratis smagsprøve på Office-pakken er blot nogle få eksempler på dette crapware, som min gamle ven, HG, yndede at kalde det. Det kan være svært at overskue, had og hvor meget man skal fjerne, og så er det godt at man nu kan få hjælp af et lille program, som kalder sig Should I remove it (på fynsk: ska’ jeg fjern’ det?).

Programmet er rost af Softpedia, og så giver jeg det en chance. Når Should I remove it er installeret på din computer, går det stille og roligt i gang med at analysere hvilke programmer du har liggende på maskinen, og hvilke programmer du roligt kan afinstallere uden at det giver alt for megen ballade. Ifølge programmets opfindere er det især mærker som Toshiba, Sony, Dell, HP og Lenovo, der installerer en masse overflødigt software på computerne, så Should I remove it kunne godt indgå i dine afinstallationsplaner, hvis du ejer en maskine fra disse producenter.

Du downloader lidt over en megabyte, installerer og lader derefter programmet scanne din harddisk igennem. Det kan der godt gå et minut eller tre med, men herefter får du en oversigt over software, som du roligt kan afinstallere. Bemærk at programmet analyserer harddisken, og derfor vil du opdage, at programmet sagtens kan have nogle af dine yndlingsprogrammer på toplisten. Hos mig lå FileZilla øverst, og det er i mine øjne absolut ikke crapware. Det smarte ved Should I remove it er at du nemt kan fjerne eventuelt uønsket software, idet et klik på programnavnet giver dig mulighed for at læse mere om programmet samt – som det vigtige – nemt at afinstallere det. Programmet bruges naturligvis på egen risiko!

www.shouldiremoveit.com

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.