Sådan bruger du RSS

Sådan bruger du RSS

Undrer du dig somme tider over de tre bogstaver RSS, som fremstår på forskellige websteder, blandt andet her på Nettips.dk? Det skal du ikke være flov over, fordi mange mennesker ikke ved hvad man kan bruge RSS til. I denne korte artikel forsøger vi at give dig en ide om, hvad RSS er, og hvad det kan bruges til.

RSS står for Really Simple Syndication. Det bliver du måske ikke klogere af, men hvis vi samtidig fortæller, at det er en anderledes måde at præsentere artikler og nyheder på, hjælper det måske? Mange hjemmesider tilbyder RSS i forskellige kategorier. Mit yndlingseksempel er Ekstra Bladet, som tilbyder RSS i flere forskellige niveauer. Avisen tilbyder således RSS feeds inden for emner som sport, musik, kendte, film, sex og samliv samt biler. Fordelen ved at læse RSS feeds frem for at navigere rundt på Ekstra bladets hjemmeside er mange.

Jeg får svip!
Først og fremmest får jeg somme tider svip af alle de reklamer som Ekstra Bladets netavis byder på. Det tager lang tid at loade hjemmesiden frem på skærmen på grund af en masse grafiske gejlerier samt flashreklamer. Desuden er netavisen sat sammen af forskellige typer nyheder, og mange af disse nyheder interesserer mig ikke. Overhovedet. Derfor er det en klar fordel, at jeg kan abonnere på de nyheder i avisen, som har min interesse. Og når jeg anvender ordet abonnere, skal det understreges, at det er helt gratis at abonnere på RSS feeds.

Når du vil i gang med at anvende RSS feeds, er det vigtigt at du finder frem til oversigten for hjemmesidens RSS feeds. Ekstra Bladet tilbyder en række RSS feeds her.
Man skal have en såkaldt RSS læser installeret for at få glæde af disse feeds, men heldigvis har de fleste browsere i dag sådan en RSS læser kørt i stilling. I Internet Explorer fungerer det helt problemfrit. Når du først har udset dig et interessant feed og klikket på det, opdager du at et nyt vindue åbnes. Her får du serveret de seneste artikler og nyheder om det pågældende emne.

Abonner – det er gratis
Øverst i skærmbilledet får du serveret en gul boks, hvor du blandt andet kan klikke på menuen Abonner på dette feed. Hvis du klikker på linket, vil du opdage at din browser åbner en dialogboks, hvor du selv kan skrive navnet på feedet, og du kan sågar vælge at anbringe feedet i en bestemt mappe. Når disse ting er på plads og du har klikket på Abonner, gemmes feedet som et genvejslink i dine Favoritter. Ved at klikke på Favoritter, kan du vælge imellem tre faneblade, hvoraf det ene hedder Feeds. Her skulle det valgte feed gerne ligge nu, og herved har du nem adgang til den type nyheder/artikler, som du foretrækker, og det hele serveres uden forstyrrende reklamer og lignende. Ved at klikke på artiklernes overskrifterne sendes du fluks videre til hjemmesiden, hvor hele artiklen kan læses.

Her er andre eksempler på websites, der tilbyder RSS feeds:

http://www.nettips.dk/feeds.html

http://www.fyens.dk/article/586812:Abonnement

http://www.comon.dk/cmlink/ComON-nyheder-1.195385.xml

http://ing.dk/rss

http://www.rsskataloget.dk/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.