Sådan bruger du Google bedre

Sådan bruger du Google bedre

Google er verdens mest benyttede søgemaskine på internettet. Period! Bing forsøger at hente ind på Googles suveræne søgerobotter, men der er langt op til førerfeltet. Yahoo har vel resigneret fuldstændig, og så er der AltaVista som er en god gammel kending.

Men Google bruges af de fleste af os. Vi googler dagen lang, og det sker over hele jordkloden. Måske ikke så meget i Kina. Dér bruger de Baidu. Det ligner til forveksling en kopi af Google. Og så har jeg forhåbentlig ikke sagt for meget.

Men Google! Det er klart min foretrukne søgerobot, og de fleste af os bruger Google på følgende måde:

  1. Du finder på den geniale søgesætning
  2. Du åbner Google
  3. Du skriver den geniale søgesætning i Googles søgeboks
  4. Du får et genialt forslag retur

Dog sker det mere end ofte, at du overdænges med forslag i søgeresultatet, og problemet er at du herefter på bedste detektiv-maner skal finde det bedst egnede resultat og dermed hjemmeside, hvor du finder svar på din søgning.

Her får du en række ideer til, hvordan du kan forbedre dine søgninger i Google. Der findes nemlig små listige skaktræk, der hjælper dig tættere på lige netop de svar, du søger når du googler løs.

Find svar på en bestemt hjemmeside

Hvis du for eksempel ved at vi her på Nettips har skrevet om Nexus 6P, men synes det er svært at finde artiklen på Nettips’ hjemmeside, kan du bruge Google. Gør følgende:

  1. Start Google
  2. Skriv følgende i søgefeltet: site:nettips.dk ”nexus 6P”

Forklaring: du fortæller robotten at den kun skal koncentrere sig om domænet nettips.dk, hvor den skal finde artikler hvor de 2 søgeord nexus 6p står ved siden af hinanden.

Start altså med at skrive site: – efterfulgt af det domæne du ønsker at finde svaret på. Herefter skriver du søgesætningen.

Udeluk bestemte ord

Når du googler, får du ofte en masse irrelevante resultater. Resultater du ikke kan bruge til en snus. Hvis du for eksempel søger efter vinterdæk til din Toyota, risikerer du at der også dukker vinterdæk op til en Mazda. Ved at bruge minustegnet kan du udelukke bestemte ord i dit søgeresultat.

  1. Start Google
  2. Skriv vinterdæk toyota –mazda

(bemærk at du skal skrive mazda lige bagved minustegnet – ingen mellemrum!)

Filtyper med godt indhold

Hvis du er på udkig efter en PowerPoint præsentation, der handler om Barack Obama, kan det være et hårdt job at finde lige netop sådan en PowerPoint. Heldigvis er Google så smart indrettet, at du kan forklare robotten, at du er på jagt efter PowerPoint-filer. Hertil bruger du ”kommandoen” Filetype.

  1. Start Google
  2. Skriv følgende i søgefeltet: filetype:ppt ”Barack Obama”

Så suser robotten ud i databasen og finder filer af ppt-typen (altså PowerPoints), hvor Barack Obama på en eller anden måde indgår i indholdet.

Definitioner

Du undgår formentlig ikke at du en dag står i en situation, hvor du mangler definitionen på et ord eller begreb. Her har Google den fikse anordning, hvor du beder robotten om at finde definitionen i databasen. Dette gørs med kommandoen Define.

  1. Start Google
  2. Skriv følgende i søgefeltet: define: pragmatic

Så finder Google straks en række definitioner på ordet pragmatic

Google som lommeregner

Googles søgerobotter kan også regne den ud. Søgefeltet kan sagtens bruges i stedet for din lommeregner. Prøv for eksempel følgende søgninger i Google:

  • 4+7
  • (2+6)*(4-2)
  • 81/9

www.google.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.