Sådan bliver du narret i december

Sådan bliver du narret i december

Julen er hjerternes fest. Sommetider. I modgangstider er december også den højtid, hvor man risikerer at blive taget grundigt ved næsen. Især hvis man boltrer sig på internettet. Sikkerhedsfirmaet BullGuard har sammensat en fortegnelse julens mest hverdagsagtige internet-snyderier, som du bør være særlig opmærksom på. Hvis du kombinerer listen med sund fornuft og beskyttelsessoftware, sikres du mod ubelejlige juleoverraskelser fra nettets drevne svindlere.


De falske julekort
Julekort. De elektroniske julekort forstås. Det er vældigt populært at lokke folk til at klikke på links, som godtroende modtagere tror er hyggelige julekort fra venner og bekendte. Disse julekort kommer oftest som links eller som pdf-, flash eller Word-filer. Tag dig i agt og klik kun, hvis du er helt sikker!


Velgørende organisationer sender mails ud til folk, hvor de beder om bidrag. MEN! Det kan også være fupmagere, der vil narre pengene fra dig ved at udgive sig for at være anerkendte organisationer. Hvis du vil støtte et godt formål, så henvend dig direkte til organisationen.


Pas også på falske mails, der ligner ægte mails fra dit pengeinstitut. Ophidsende informationer á la ”Dit Dankort er spærret” eller ”Nogen har forsøgt at logge ind på din konto” er gode forsøg på at skabe panik hos dig. Det er fup og du bør slette mailen med det samme.


Pas på skingre julesange
Pas på jule-applikationer til Facebook. Nogle af applikationerne ser uskyldige ud, men de er produceret med henblik på at indsamle vores personlige informationer, som kan sælges videre på nettet til luskede kriminelle. De benytter dem bl.a. til at hacke vores emailkonto.


Falske fakturaer skal også lokke dig til at gøre vrøvl på den ene eller den anden måde. I december sender internetsvindlerne uægte fakturaer og rykkere ud. Typisk udgiver de sig for at være kurerfirmaer såsom UPS og TNT, og påstår, at modtageren ikke har betalt for leveringen af julegaverne. Slet skidtet!


Og pas lige på falske auktioner, hvor den ene fupmager efter den anden snyder folk, så det driver. Billige iPhones og andre lækkerbisknerkan få mange til at hoppe i vandet, og det bliver både en kold og våd fornøjelse.


Pas på juleringetoner og julesange på nettet. Fuskerne ved at disse objekter er populære i december, så alskens snavs blandes sammen med de fredelige toner. Pludselig får tonen en skinger klang! Vær kritisk før du downloader.


Billige mærkevarer er også populære sager i december. Vi vil jo alle sammen gerne spare, ikke sandt? Men husk at hvis tilbuddet næsten er for godt til at være sandt – så er det sikkert også sådan det er.


www.bullguard.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.