Sådan beskytter du dit trådløse netværk

Sådan beskytter du dit trådløse netværk

Vi modtog en pressemeddelelse fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky, som bringer en række gode tips, hvis du ønsker at beskytte dit trådløse netværk. Måske bør du tjekke dine egne indstillinger?

Den seneste undersøgelse foretaget af routerproducenten D-Link viser, at 20 % af de trådløse netværk i Storkøbenhavn end ikke er beskyttet af en adgangskode. Kaspersky Labs sikkerhedsekspert Costin Raiu giver her seks gode råd til, hvordan du top tuner datasikkerheden på dit trådløse netværk, så udenforstående ikke får adgang til dit netværk. Følgende indstillinger skal foretages i din router via din computer. Hvis du ikke ved hvordan dette gøres, skal du finde manualen til routeren og følge vejledningen.
 
1. Deaktiver visingen af dit netværks SSID
VisningenVisningen af dit netværks SSID (netværksnavnet) kan gøre det nemmere for cyberkriminelle at gætte dit password eller øge risikoen for automatiseret snifning.

2. Tænd for WPA2 kryptering med AES
WPA og WEP er de ældre, mindre sikre krypteringsstandarder. For at opnå den højste beskyttelse, er WPA2 med AES i de fleste tilfælde den bedste netværkshastighed.

3. Vælg en kompleks adgangskode med både store og små bogstaver, tal og specialtegn
En kompleks adgangskode besværliggør brute force angreb betragteligt.

4. Skift jævnlig netværksadgangskode
Ved at udskifte din adgangskode til netværket med jævne mellemrum kan du begrænse den tidsperiode, den kriminelle kan bruge dit netværk, selvom dit password er blevet hacket. Sørg for, at dit password ikke er forudsigeligt – inddrag eksempelvis aldrig indeværende måned eller år.

5. Reducer netværkets signalstyrke til et minimum
Ved at indstille netværket til det laveste strømforbrug, sikrer du, at naboer eller cyberkriminelle, der befinder sig mere end en kilometer væk, ikke kan få adgang til dit netværk.

6. Køb en moderne WiFi-router, der fuldt ud understøtter WPA2 og har en firewall og variabel signalstyrke.
Mange gamle routere har ødelagte WPA-implementeringer eller lider af hastighedsproblemer, når man bruger dem. Derudver mangler de mange sikkerhedsfunktioner. Overvej derfor at købe en moderne, fleksibel og sikker WiFi router og sørg for at opdatere routerens firmware ofte.

Ved at følge ovenstående råd, bør dine data være rimeligt sikker, mens du stadig har et anstændigt niveau af brugervenlighed.

www.kaspersky.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.