Sådan beskytter du din smartphone

Sådan beskytter du din smartphone

Har du også fået en smartphone? Mange danskere har i dag en såkaldt smartphone i lommen, og bag dette amerikaniserede begreb gemmer sig en konstatering af, at mobiltelefonen i dag kan en del mere end de gode gamle Nokia-telefoner, der var in i 1990’erne. I dag skal mobiltelefonen helst byde på internetsurf, mailtjek og navigering – og så måske at kunne ringe og sms’e… De avancerede muligheder giver imidlertid adgang til at ødelægge dit gode humør, hvis du ikke passer på. Lige som med en computer kan ondsindede personer nemlig spolere ting og sager på mobilos, hvis de får lov. Derfor handler det om at passe godt på. Sikkerhedsfirmaet Bullguard giver her fem gode tips til at sikre indholdet på din smartphone.

1. Beskyt adgangen til din smartphone med passwords og pinkoder. Det er ganske vist lidt træls og tidskrævende, men du gør dig selv en bjørnetjeneste ved at undlade denne form for beskyttelse. Det er nemlig den letteste og hurtigste måde at øge sikkerheden væsentligt.

2. Installer et sikkerhedsprogram. Der findes ikke mange sikkerhedsprogrammer til smartphones, men det er vigtigt at have software, der beskytter telefonen, hvis man benytter telefonen til noget som involverer personlige oplysninger. Der fås gratis løsninger, der er værd at kigge på.

3. Overvej hvilke apps du downloader. Er de godkendt fra højeste sted? Hvem har programmeret disse apps, og hvilke tjenester kræver app’en adgang til?

4. Pas på offentlige og åbne trådløse netværk. Tjek navnet på netværket, og vær sikker på, at det er sat rigtigt op. Tyve vil ofte forsøge at efterligne et almindeligt navn som TDCAben eller TeliaFree. Det lyder sikkert, men der kan let sidde en ondsindet bruger forklædt som en legitim service. Hvis du er i tvivl, så spørg hellere cafeen, hotellet eller baren, hvordan deres hotspots er sat op.

5. Hvis du går online, når du ikke er hjemme, så lad være med at foretage dig ting som at gå i banken, indtaste passwords, online-betalinger og lignende. Selvom du bruger et trådløst netværk, som du er fortrolig med, bør du undgå aktiviteter som banktransaktioner, online betalinger, indtastning af adgangskoder og brugernavne. Der kan stadig være risiko for angreb. Man ved aldrig, hvem der kigger med på åbne netværk.

www.bullguard.com/da/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.