Sådan afinstallerer du Trend

Sådan afinstallerer du Trend

Inden det bliver alvor, skal vi lige udråbe et stort HURRA!

Vores dygtige admin i forummet, Prutterhunden,har nemlig fødselsdag i dag. Derfor bør han have en stor lykønskning her fra, og hvis du også har lyst til at fejre ham, må du meget gerne skrive en kommentar herunder. Stort tillykke, Prutterhund!

Prutterhunden, som iøvrigt hedder Dan, leverede på et tidspunkt kompetent hjælp til et andet medlem, som havde udfordringer på sin computer. Udfordringerne gik i retning af den sikre beskyttelse på harddisken. Der kom en stak gode råd og tips på bordet, men vi er så selviske her på Nettips, at vi lader en admin få ordet i form af denne artikel. Her kan alle således få de gode råd med, hvis man skulle være gået glip af dem tidligere. Det handlede om at få installeret et antivirusprogram (Panda) og afinstallere et andet (Trend). Prutterhunden skrev følgende til medlemmet:

Du har allerede fået nogle rigtigt gode og kompetente råd. Men for forhåbentlig at fjerne enhver rest af tvivl hos dig om proceduren, vil jeg lige opsummere og supplere til, hvad du bør gøre på en mere overskuelig måde.
Det er yderst vigtigt for sikkerhedens skyld, at du på intet tidspunkt er uden beskyttelse (altså ikke har installeret et antivirus-program og ikke har det kørende) medens du har forbindelse til internettet. Har din pc forbindelse med omverdenen uden denne beskyttelse, kan der gå bare få sekunder, før din pc bliver inficeret af noget snavs. It’s a jungle out there! Derfor:
 
Pkt. 1
Download Pandaen allerførst til fx dit skrivebord. Det er kun setuppen, du får downloadet der. Installationen foretager du først senere, når du har fjernet Trend fuldstændigt.

Pkt. 2
Cut derefter internetforbindelsen (hiv evt. kabel, usb osv. ud).

Pkt. 3
Nu skal Trend afinstalleres. Et godt råd er at bruge programmet Revo Uninstaller til dette. Hvis ikke du har det allerede, så hent det inden, du går i gang med denne procedure og stadig er på nettet.
Tænd for Revo Uninstaller og find ikonet for Trend. Højreklik på ikonet og vælg AFINSTALLÉR øverst. Du bliver så spurgt, om du er sikker – klik Ja.
 
Du får nu 4 muligheder for afinstallation. Vælg den nederste => Avanceret og fortsæt.
Afinstallationen starter. Vær tålmodig undervejs. Efter dette klikker du på Næste og Revo leder så efter efterladenskaber. Er der det (sandsynligvis), klikker du på Vælg alle og derefter på Slet. Igen bliver du spurgt, om du er sikker – Ja. Klik Næste og gentag proceduren (Vælg Alle + Slet + er du sikker-Ja), hvis der er mere.

(Hvis ikke du vil bruge Revo Uninstaller, må du afinstallere på normal måde. Eller måske foretrækker du et andet afinstalleringsprogram? Den “normale” måde vil med garanti efterlade nogle rester, som bare er enten ligegyldigt affald eller i værste tilfælde vil give dig problemer efter installation af andet AV-program).
Nu er afinstallationen færdig, men det vil være en god idé og gardering at køre rensning og oprydning med fx CCleaner eller andre lignende programmer. Når det gælder din sikkerhed mht. snavs er ekstra omhu et must.

Pkt. 4
NU kan du så installere Pandaen – altså INDEN du tilslutter pc’en til nettet. Den procedure må du selv klare, da jeg ikke selv har prøvet Pandaen (hverken forfra el. bagfra ).

Pkt. 5
Og SÅ er du klar til at gå på nettet – find så OMGÅENDE www.nettips.dk og lad os andre høre om, hvordan det gik!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.