Rygerne: det forfulgte folkefærd

Rygerne: det forfulgte folkefærd

Jeg må hellere starte med at indrømme at jeg ryger og har gjort det i mange år. Jeg vil også indrømme at rygning kan være en uhyrlig dyr og farlig fornøjelse, men det der måske starter af uvidenhed kan senere være en del af ens natur. Her i heksejagten på os rygere ville det være forfriskende, hvis sagen blev set fra flere sider.

Jeg ryger aldrig hvor der er børn til stede, ikke-ryger hjem bliver respekteret, men jeg forventer så også at folk respekterer at de kommer i et hjem hvor der bliver røget. Da den store vinder angående penge i sagen om tobak må være staten, undrer det mig at det ikke bliver gratis at få hjælp til afvænning.

Nu når det snart bliver forbudt at ryge på værtshuse og i restaurationer, ville det være fornyende, hvis nogen inden for faget turde gå den stik modsatte vej. Hvad med at åbne en restaurant, hvor der var adgangsforbud for ikke-rygere? Der kunne så – som bevis for at man røg – blive forlangt at man tændte en cigaret eller en pibe, før man gik ind. Så sikrede man sig at der ikke kom svindlere ind…

Det viser at der efterhånden bliver set mere ned på en ryger, end på en person der har fået fem-ti genstande for meget. Det er efter min bedste overbevisning en noget dobbeltmoralsk holdning at have.

Ekstra Links
Men man skal se alle ting fra flere sider, så her er et par links, du kan se på:

Kræftens Bekæmpelses forebyggelsesprojekt for børn og unge: www.liv.dk/ryge

Netdoktors rygestopkampagne: www.kvit.dk

Sundhedsstyrelsens side om rygningens konsekvenser: www.tobaksskaderaadet.dk

Artikel fra 2001 om en kendt håndboldspiller, der kvittede smøgerne: www.helse.dk/artikler/detail.asp?id=380

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.