RSS søgemaskine

RSS søgemaskine

En af de smarte, men ofte oversete ting ved internettet, er de små RSS feeds, der gør nyhedslæsning lidt nemmere. RSS feeds er små nyhedskanaler, der tilbydes på mange, men ikke alle hjemmesider. Det kommer nemlig helt an på, om de pågældende hjemmesiders webløsninger åbner op for RSS feeds. Her på Nettips har vi RSS feeds til både artiklerne herinde samt tråde i vort forum, og det er altså en service, som vores webløsninger gør mulige. Om disse RSS feeds bliver hyppigt brugt har jeg ikke undersøgt, men jeg synes det er en rar ting at tilbyde læserne.

I det daglige underviser jeg i it, og når kursister ser og oplever RSS feeds, spørger de ofte om hvor det smarte ligger. Her plejer jeg at bruge Ekstra Bladets hjemmeside som eksempel. Hvis man blænder ind på avisens hjemmeside vil man nemlig få serveret nyheder i mange forskellige afskygninger: kriminalstof, sport, sladder, film, side 9 piger, sexbrevkasse og hvad ved jeg. Desuden er Ekstra Bladets hjemmeside tudegrim med alskens reklamer. Her er RSS feeds geniale, idet man selv vælger hvilken type nyheder man ønsker at læse. Man kan for eksempel vælge Sport som RSS kanal, og efterfølgende vil man udelukkende få sportsnyheder serveret i browserens RSS læser-del.

RSS søgemaskine virker ok
Hvis du ikke ved, hvor denne RSS læser findes, så sker det lige ud af landevejen i eksempelvis Internet Explorer: Klik på et RSS feed og derved åbnes et feed, som sorterer reklamer og andet forstyrrende væk. Her på Nettips finder du RSS feeds nederst (til højre) på hjemmesiden. Hvis du således udelukkende artikler om freeware, klikker du blot på Freeware feeds. Du kan tilmed abonnere på sådanne feeds, og abonnementet er gratis!

Hvis du har fået blot på RSS tanden, kan du finde spændende feeds rundt omkring på nettet. Du kan oveni købet prøve denne lille RSS søgemaskine, som egentlig fungerer ok. Du indtaster et søgeord for et emne, som du ønsker et feed på. Herefter går maskineriet i gang med at finde danske og udenlandske sites og blogs, der tilbyder RSS feeds om det pågældende emne. Hvis du vil se RSS feedet på hurtig vis, klikker du blot på Show feed, hvorefter du får et lynblik på feedet i selve RSS søgemaskinen.

www.ctrlq.org

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.