Roccat Tyon gamer mus

Roccat Tyon gamer mus

Er der noget, som jeg helt sikkert er blevet dårligere til, er det at finde tid til at spille en god omgang computerspil. Igennem tiden har jeg spillet en række forskellige spil i meget forskellige genrer, og mit motto var i mange år – og er vel stadig – at et godt computerspil klart slår en god film. Det har provokeret mange af mine venner, men ikke desto mindre er det noget jeg mener. Et spil udfordrer dig på mange måder, og hvis du ikke har hjerne og hurtighed med dig, må du ofte give fortabt.

Det er netop på hurtigheden, at din mus er en vigtig makker. Jeg skal indrømme at jeg i mange år har brugt de gode mus fra Logitech, og jeg har også været inde over mus fra Microsoft og Sandberg. Logitech er dog mit foretrukne mærke, når jeg arbejder seriøst ved computeren. Dette gælder for eksempel når jeg er på nettet, skriver tekster i Word, arbejder med regneark i Excel eller redigerer billeder i Photoshop. Her er musen i mange tilfælde uundværlig, og derfor gælder det om at have en god makker ved hånden.

16 knapper på en mus!

Når det handler om computerspil, har musen en helt anderledes rolle. En mus med mulighed for at skræddersy de enkelte knappers funktionaliteter er bydende nødvendig, og derfor kan man kun anerkende en producent som Roccat, som fokuserer på den moderne gamer og glemmer den kedelige kontormus som undertegnede. Roccat har netop udsendt deres nyeste mus, Roccat Tyon.

Roccat Tyon er en mus, som ved allerførste øjekast kun kan imponere. Det er en flot mus at kigge på, og når man holder musen i hånden første gang, bliver man helt pippet ud af den over alle de knapper, der pryder musen. Et hurtigt blik fortæller om 16 knapper (seksten!), og når man er kontormus som jeg er, er en venstre- og højreklik samt scrollhjul vel rigeligt.

Men ikke for en gamer, og det er netop her at jeg har stor respekt for Tyon musen. Sikke da et arsenal af knapper, som hjælper den moderne gamer til at nå sine mål. Jeg vil ikke begynde at ridse de enkelte knappers muligheder op her i denne artikel, men tro mig: hvis du spiller hardcore action spil eller blot nyder at spille en omgang FIFA på computeren, så vil Roccat Tyon helt sikkert hjælpe dig på vej til bedre resultater.

Stor præcision

Du kan med denne gamer mus indstille den til at udføre 31 forskellige funktioner, og et tæt samarbejde med professionelle fra spilbranchen gør, at en helt imponerende række detaljer er indtænkt i Tyon. Det er især First Person Shooter spil som Tyon er udviklet hen imod, men den kan altså også sagtens bruges til andre spilgenrer. Siges det. Jeg må indrømme at jeg ikke selv har prøvet andre spil end Counter Strike og Battlefield.

I Battlefield har du blandt andet brug for at flyve en helikoptertur en gang imellem. Her er det komfortabelt at du med en knap på siden af musen kan lette og ”sænke” helikopteren. Men som sagt kan Tyon bruges til mange andre spil end lige FPS, idet du kan ”programmere” en række makroer til de spil, som du deltager i ved computeren.

Roccat Tyons præcision er stor via den indbyggede 8200 DPI laser sensor, og når du sidder i det mørke kammer og skyder løs, vil musens indbyggede lys med garanti sætte et vis indtryk hos dig. Musen er set på nettet til omkring 725 kroner – en pæn pris for en computermus, men hvis du er hardcore gamer, bør du lige afprøve musen hos den lokale it pusher. Det kan jo vise sig at investeringen gør, at du pludselig får meget mere glæde ud af dine indkøbte computerspil.

www.roccat.org/tyonexperience

Læs også

1 Comment

  1. AFFI

    Nu ærgrer det mig, at jeg har så langt til nærmeste hardware-pusher, for alene looket på den gamermus er uimodståeligt. Hvis de’s mange knapper så kan erstatte venstrehånden’s opgaver, så er den jo helt i vinkel. Ellers ty’r jeg til min XBox 360 controller til PC, når spillene ellers tillader flere input muligheder. Roccat er et mærke, jeg fremover holder et vågent øje med – hvis man ellers kan overse så labre produkter.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.