Roccat Kave XTD 5.1

Roccat Kave XTD 5.1

Læsere, som har været med de seneste år her på Nettips.dk, ved at jeg sætter pris på musik, når jeg arbejder ved computeren. Musik er ganske enkelt med til at jeg føler større velbehag, mens jeg arbejder, hvilket mine søde kolleger i Kursuscentret somme tider lider under. Igennem tiden har jeg forsøgt mig med mange hovedtelefoner og computer højttalere i forsøget på at få skabt den gode lydkulisse undervejs i arbejde og musiklytning. Denne artikel skrives eksempelvis foran et par Bose højttalere, som vel egentlig spiller ok. Der er såmænd ikke megen HiFi over dem, men deres størrelse taget i betragtning kommer der forbavsende god lyd ud af dem. Tidligere brugte jeg et par JBL højttalere, men jeg nyder at skifte lydkilder ud. Også når det gælder hovedtelefoner.

I lang tid har jeg haft stor fornøjelse af et par Sennheiser HD 515. Man får et rigtig god lyd,n år man har dem på, og de føles behagelige – også ved længere tids brug. Nu erfarede jeg at Roccat er ude med et par hovedtelefoner, som på papiret så særdeles interessante ud. Roccat Kave XTD 5.1 er hovedtelefoner, som er udviklet med henblik på at folket skal have bedre lydoplevelser, når de sidder ved computeren. Dette uanset om man er til musik, YouTube, tv eller gaming. Lydkulissen skal bare være i orden. Derfor har Roccats udviklere sat sig ned for at skrue de gode hovedtelefoner sammen, og mit umiddelbare førstegangsindtryk er vældig positivt.

Roccat Kave XTD 5.1 er flagskibet i Roccats nyeste Kave XTD serie, der indeholder en række gadgets og nyttige hjælpemidler til computerbrugerne. Roccat er nemlig kendt for enheder som mus, tastatur og lydenheder til computeren, og den tyske virksomhed arbejder knaldhårdt på hele tiden at være fremme i skoene. Dette inkluderer altså Roccat Kave XTD 5.1, som skulle være en videreudvikling af Roccats tidligere flagskib, Kave. Og jeg synes faktisk at man får en hel del for pengene, selv om nogen sikkert anser 1.200 kroner for at være for meget (prisen er vejledende og hentet via Pricerunner).

Gods i pakken

Når man åbner æsken med Roccat Kave XTD 5.1 registrerer man straks, at der er noget gods indeni. Man får faktisk øje på 2 større enheder, nemlig selve hovedtelefonerne samt en styringsenhed, som man hurtigt bliver glad for. Denne styringsenhed har nemlig indbygget lydkort samt Bluetooth-modtager, hvilket i mine øjne er temmelig genialt idet man altså nemt kan koble sine computer højttalere til styringsenheden, og Bluetooth gør at man også snildt kan koble sin smartphone til hovedtelefonerne. Den medfølgende mikrofon sikrer dermed, at du kan klare dine telefonopkald, mens du lytter til musik, ser film eller spiller computerspil. En ganske sjov detalje er i øvrigt, at den medfølgende software kan ændre på din stemme, så du kan indtage stemmen som eksempelvis et monster, en gummiand, en mand eller en kvinde.

Og lad os lige knytte nogle kommentarer til den medfølgende software: man får en “mixerpult” med ganske mange muligheder. Du kan naturligvis styre hvordan lyden i hovedtelefonerne skal være. Hvor i lydbilledet skal der være ekstra fokus, og har du behov for at indstille bassen, så den falder naturligt ind i dit foretagende. Der er indbygget equalizer, så du kan finjustere dit personlige lydbillede, og dette kan naturligvis gemmes. Lydbilledet er markant anderledes hvis man lytter mere til jazz end rock, så du kan rent faktisk oprette og gemme forskellige lydprofiler, så de passer til den musikgenre du lytter til. På forhånd er der “programmet” nogle genrer til dig, eksempelvis Elektronisk musik, Metal og film, men der er også gjort klar til CounterStrike, WoW og diverse actionspil.

Men tilbage til styringsenheden, som hjælper dig med at holde styr på lyd og samtaler. Bluetooth gør altså at du kan besvare dine indkomne smartphone opkald, og en smart detalje er det bestemt, at eventuelle medspillere ikke kan høre, hvad du snakker om i telefonen, idet chat-funktionen i spillet automatisk går på mute, hvis du snakker smartphone. Styringsenhden er desuden udstyret med indgange til dine eksisterende højttalere, så du nemt og hurtigt kan skifte imellem musik fra hovedtelefoner og højttalere. Hvis du dog vidste hvor mange gange jeg har været ned på gulvet for at skifte imellem jackstik. Det slipper jeg for nu. Dejligt!

Mere behagelige end man regner med

Når du iklæder dig Roccat Kave XTD 5.1 bemærker at straks, at du får nogle gram på hovedet. Der er noget gods i disse hovedtelefoner, hvilket passer godt til mit temperament og behov. Jeg sætter pris på en god baslyd i hovedtelefoner, og dette må koste lidt på vægtsiden. De første gange jeg havde hovedtelefonerne på ørerne, fandt jeg dem klodset og tunge, men efterhånden vænner man sig til dem, og nu skænker jeg det ikke en tanke. Til gengæld er jeg rigtig glad for en god bas, når jeg lytter til min foretrukne musik. Jeg kan ikke anses for at være den store filmentusiast, men inden så længe vil jeg sætte en god film på computeren, og så afprøve hvor godt Roccat Kave XTD 5.1 klarer filmiske lydtrick på højeste niveau.

Generelt synes jeg at 1.200 kroner er mange penge for udstyr til computeren. Min holdning er imidlertid, at hvis man bruger mange timer ved computeren dagligt, er det vigtigt med tilfredsstillende udstyr. Musen skal ligge godt i hånden, og man skal føle sig dus med tastaturet. Derfor vælger mange at investere en pæn sum penge i disse enheder. Jeg har det sådan med lyd. Jeg gider ikke skrattende højttalere eller hovedtelefoner med tynd bas og elendig mellemtone og diskant. Nix. Det skal være ordentligt, og det synes jeg at jeg har fået med Roccat Kave XTD 5.1.

Læs mere om Roccat Kave XTD 5.1

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.