Reservebatteri i pengepungen

Reservebatteri i pengepungen

Du kender med garanti problematikken: efter en halvlang dag på job eller på studie, bevæger du dig hjemad. Du har muligvis ikke brugt din smartphone ret meget, og alligevel er en del af batteriet spist op af ingenting. Sådanne smartphones har det nemlig med at være aktive, selv om du ikke bruger dem. Så skal der tjekkes mails. Så skal der granskes for nyheder i din Facebook. Og så skal der synkroniseres kalender. Jo, smartphones er nogle små, aktive djævle.

Og al denne aktivitet koster på strømsiden. Senest opdagede jeg det i bilen på vej til Tønder, hvor jeg skulle undervise. Jeg satte min Android smartphone til cigaret-tænderen, så jeg kunne oplade telefonen, mens den guidede mig på vej via Google Maps. Pludselig brokkede telefonen sig: strømmen var stort set brugt. Årsag: jeg havde ikke sat ladestikket ordentlig ned i cigarettænderen. Altså nul strøm.

Da jeg landede i Tønder, havde jeg altså blot 17% strøm i overskud, og jeg måtte undervise med en slukket smartphone i lommen. Det i sig selv kan være en fordel, for så har man ikke trang til at tjekke alle mulige ting i pauserne – og jeg anbefaler desuden at man slukker data en gang imellem. Alligevel kunne det nu have været rart, om jeg havde haft mulighed for at sætte telefonen til opladning, mens dagens dont blev gennemført.

Lille men nyttigt

Hvis man ikke har en oplader med, er man lidt på herrens mark. Der findes ganske vist batteri reservetanke, hvor man kan gemme strøm til en god lejlighed, men disse reservetanke har indtil videre med store og små-klodsede. Sandberg gør noget ved sagen, og har sendt et reservebatteri på markedet, som de fleste vil have plads til. Batteriet er nemlig næsten ikke større end en kreditkort.

Credit Card Powerbank. Det er navnet på den lille ny, som Sandberg nu præsenterer, og det er samtidig et fikst lille islæt til under 200 kroner – altså måske en oplagt gaveide til det hæsblæsende gaveræs i december. Nu er der ikke tale om et reservebatteri, der kan oplade alverden. Det tillader den fysiske størrelse ikke, men med en kapacitet på 850 mAh kan reservebatteriet sagtens lade din smartphone op til cirka 50%. Men det kan faktisk ligge i din pengepung – større er det ikke – og det er da vældig praktisk!

I reservebatteriet er der indbygget et lille Micro USB ladekabel, så du nemt og hurtigt kan fylde power på reserverbatteriet, når du er i nærheden af livgivende strøm. Jeg har vænnet mig til at slukke for data, hvis jeg ved at jeg har brug for strøm igennem dagen, men med dette reservebatteri kan jeg fremover tage den lidt med ro og slippe for panik, hvis telefonen pludselig har været ekstra sulten. Så vil jeg nemlig hive Credit Card Powerbank op fra pengepungen og fodre smartphone med strøm fra reservebatteriet.

Link: Reservebatteri hos Sandberg

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.