Rengøring af tastatur

Rengøring af tastatur

En af de største bakteriebomber i det danske hjem og kontor, er tastaturet. Men jeg skriver disse linjer, kaster jeg blikket ned på tasterne, og hvis jeg skal være helt ærlig, ser det ikke alt for godt ud. Hundehår og fedtede fingeraftryk præger tastaturets sorte overflade, og hvis personen ved tastaturet før mig var forkølet og havde placeret baktusserne forsvarligt på tasterne, risikerer jeg at forkølelsen snart er landet i min krop.

Med andre ord handler det om at man relativt ofte rengører tastaturet, så de værste bakterier og madrester fjernes forsvarligt. Men hvordan foretager man egentlig en rengøring af tastaturet?

Du kan starte med at investere 10-20 kroner i en tandbørste. Brug også gerne lidt håndører på nogle vatrondeller samt vatpinde. De koster ikke alverden i den lokale brugs, hvor du samtidig køber noget ordentlig rens i bedste Ajax-stil. Herefter vender du næsen hjemad, hvor du kobler tastaturet fra computeren. Når det er gjort, starter du rengøringen med at ryste tastaturet. IUkke vildt og voldsomt, men nok til at diverse rester, der gemmer sig under tasterne, rystes løs. Brug 30 sekunder på den tjans.

Tag en vatrondel og dyp den en lille smule i noget rensevædske/sprit. Tør nu tasterne af enkeltvis, og når du har været hele vejen rundt, tager du en klud og tørrer efter en gang til. Snup også en vatpind, som du bruger imellem tasterne. Hvis der er noget skidt på tastaturet, der er genstridigt, tager du tandbørsten i brug. Skrub uden at skrubbe for voldsomt! Næste step er vigtigt: vent med at koble tastaturet til computeren, før du er sikker på, at alt er tørt. Vædske og computer rimer ikke på hinanden!

Fremover er det en god idé at rense tastaturet med jævne mellemrum. Måske skal det være et fast element i søndagens formiddagsrutine?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.