Rengøring af computer

Rengøring af computer

Det seneste stykke tid har budt på specielle lyde i min stationære computer. Somme tider, hvis den har været på standby eller slumring, har den larmet som en vanvittig, når den blev vækket til live. Dette har medført at jeg fluks slukkede og startede computeren op fra bunden, og det hjælp prompte. Ingen unødig støj fra computerens blæser, som troede jeg – var gået i overgangsalderen. Så en aften kom husets knægt ned i stuen og sagde: – Daddy, din maskine er død på grund af Blue Screen of Death! Gisp! På kort tid fik jeg stavret mig op ad trapperne og så til min forfærdelse, at knægten havde ret: min maskine var gået i blå skærm med nogle forfærdelige og tekniske oplysninger om hardware fejl. Da jeg genstartede computeren, åndede jeg lettet op: den virkede ufortrødent, og min elskede Windows 7 tonede frem på skrivebordet. Men sorgerne var ikke ovre!

Der gik nemlig blot et par dage, så var den gal igen. Blå skærm! Irritation over en mulig ødelagt RAMklods eller måske en blæser der skulle udskiftes. Det var altså ikke økonomien i uordenen, der gik mig på, men mere det tidsmæssige perspektiv i at købe nyt Ram eller blæser, skille skidtet ad, afpille om montere nyt. Suk! Men jeg begyndte at indstille mig projektet. Indtil en søndag, hvor det gik helt galt. Ikke engang en genstart kunne hjælpe på problemet. Derfor pillede jeg computerens kabinet fra hinanden og begyndte at indstille mig på arbejdet med den lille skruetrækker. Indtil jeg så alt det støv, som havde erobret min computers indmad. Nullermænd levede som baroner i et varmt kabinet. Projektet fik en ny drejning.

Jeg måtte nedenunder. Ind i skabet og finde støvsugeren frem og så ellers opad i rask trav. Måske kunne jeg spare både tid og penge ved at rengøre computeren indeni. I med stikket. Tændt støvsuger. Nedjustering af sugeevne. Og så i gang. I løbet af ganske få sekunder kunne man begynde at ane computerens hardware, og da jeg 20 sekunder senere – efter en meget forsigtig støvsugning – var færdig, var jeg spændt. Havde mission rengøring af computer virket? Jeg samlede kabinettet, satte strømstik til og tændte. Alt foregik på normal vis, og 20 sekunder senere genså jeg mit Skrivebord i Windows 7. lækkert! Og konklusionen er ganske klar: hvis du ikke har rengjort din computer siden du fik den, er det måske på tide. Nullermænd kan i værste tilfælde forårsage ildebrand, eller også brænder noget af hardwaren af. Men gør det forsigtigt, så du ikke smadrer bundkort, RAM eller andet nyttigt.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.