Regler for email

Regler for email

Hvis du videresender emails til andre, bør du fjerne “fortrolige” originaloplysninger, for eksempel navne og mailadresser

Det er smart at man kan vedhæfte filer, men begræns dig. Det er stadig ikke alle, som har megahurtige bredbåndsforbindelser til rådighed. En maks størrelse ligger på omkring fem MB.

Man har ofte mulighed for at formatere sine skrevne mails med flotte skrifttyper, farver, baggrunde og meget mere. Desværre er det ikke alle modtagere, som kan se kunstværket, så tænk dig om inden du bruger en masse tid på formateringen.

Brug små bogstaver. Hvis du bruger STORE BOGSTAVER er der en uskreven regel, der siger at det svarer til at man RÅBER.

Tænk over hvilke ord du bruger i emnet for mailen. Hvis du bruger udtryk, der bevæger sig over i sex, pilleindustri eller lignende, er der risiko for at mailen bliver slugt af et hidsigt spamfilter.

Forkortelser kan være smarte, men de kan også gøre din tekst mere besværlig at læse. D r smart at bgrænse sin txt, men r d læsbart?

Smileyer er nogle sjove fætre, men tænk over hvilke smileys du anvender, især hvis det er små, bevægelige grafikstykker. Er det et budskab for et Tivoli du sender?

Hvis du sender en mail til flere mennesker på en gang, så placer emailadresserne i BCC-feltet. Dermed skjules adresserne, så de ikke lander i de forkerte hænder.

Husk også at det er svært at hive en email hjem igen. Derfor bør man tænke sig om en ekstra gang, inden man trykker på Send-knappen. Dette gælder især hvis man har skrevet en email i oprevet sindstilstand…

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.