Raumfeld One S

Raumfeld One S

For et par måneder siden fik jeg en opblomstring på det musikalske niveau. Næ nej, ikke fordi jeg spiller trommer eller guitar. Nej, opblomstringen skyldtes at sønnike spurgte om han kunne få min gamle Luxman forstærker og Nad grammofon ned på sit værelse. Så bliver man rørt.

I mange år var jeg nærmest slave af musik, og uden en daglig dosis rockpop gik det simpelt hen bare ikke. Gutterne og jeg levede en skøn ungdom i 80’erne, og livet inkluderede musik i stride strømme og mange afskygninger. Hver især investerede vi mange avisbudpenge i forstærkere, receivere, grammofoner, cd-afspillere, højttalere, cassettebåndoptagere og hvad der ellers var in dengang.

Så blev vennerne spredt for mange vinde og pludselig var man godt gift med den sødeste kone. Pludselig hang anlægget i en tynd tråd. Mine Avance betonhøjttalere vakte ikke begejstring, da mit flyttelæs skulle bæres ind på min nye matrikel hos fruen. Langsomt, men sikkert mærkede jeg at det musikalske tag langsomt blev løsere. Med ét stod den på reolhøjttalere og knapt så mærkbart hifi grej.

Et minimalistisk stereoanlæg

I dag er livet som musikoholic en helt anden størrelse. Jeg lever størstedelen af mit liv på nettet, hvilket inkluderer dette Nettips, mit job i Bojsen IT – min egen it virksomhed – og så ellers hvad man ellers bruger tiden til, når man har computeren tændt. Selv musikken fungerer online i mit liv.

Mine LP plader står på rad og række, og det er en fornøjelse, når sønnike kommer op og bladrer dem igennem. En gang imellem forlader han kontoret med et smil på læben – han fandt vist 2-3 LP’er han skulle gennemhøre. Imens sidder jeg og bladrer min Spotify igennem. Dels for at høre nyt musik, dels for at genlytte til mange af de numre jeg hørte på LP.

Og anlægget består i dag af en computer, en tablet eller en smartphone. Og jo, jeg ved godt at kvaliteten ikke kan sammenlignes. Mit liv er på dette punkt et stort kompromis, hvor kvaliteten i musikken er taberen. Komforten er vinderen. Og det er definitivt slut med betonhøjttalere. I dag gælder det mindre, men dog alligevel gode højttalere.

Transportabel, trådløs højttaler

I mange år har en Nad Viso udgjort husets stereoanlæg (for at bruge et godt gammeldags udtryk). Via Bluetooth kobler vi smartphones og iPad til højttaleren, hvorefter vores playlister i Spotifu sørger for den musikalske underholdning i stuen. Dertil har vi en Jabra Solemate, som vi via Bluetooth bruger på terrassen, på badeværelset eller i køkkenet. Og nu er endnu en spændende mulighed dukket op.

Den lille ny trådløse højttaler i huset hedder Raumfeld One S. Raumfeld er kanske noget ukendt for mange af dette magasins læsere, men ikke desto mindre er der tale om kvalitet. Raumfeld er tysk kvalitet, og virksomheden blev skabt i 2008 i en bygning i Berlin. Bag virksomheden står 2 hifi nørder med stor kærlighed til musik og musikalsk gengivelse. Fra start har Raumfeld haft den mission at skabe de bedste trådløse enheder til musikafspilning.

raumfeld-one-s2

Raumfeld One S styres med app

Nu kan du ved hjælp af en app til Android eller iPhone styre dit Raumfeld anlæg, og Raumfeld har mange spændende enheder at byde på. Her i huset faldt valget på den fysisk beskedne One S, og med vores smartphones kan vi nemt og enkelt afspille playlister fra Spotify. Den helt store fordel efter min mening er at du ikke afspiller musikken via Bluetooth. Vi oplever nemlig at musikken ”brækker”, hvis smartphone eller tablet er for langt væk. Bluetooth forbindelsen falder af og på.

Med One S er sagen en helt anden. Her forbinder du nemlig din computer, smartphone eller tablet via husets trådløse forbindelse, altså ren wifi connection. Det er der mange fordele ved. Dels kan du hurtigt finde One S via din wifi, og dels slipper du for at forbindelsen ryger i tide og utide fordi du bevæger dig for langt væk fra Bluetooth enheden.

One S er af beskeden størrelse. Her er der tale om en trådløs højttaler, som er på størrelse med 3-4 gode romaner af Jussi Adler-Olesen (det officielle mål er 11 x 18 x 13 cm). Trods den lille størrelse skal du ikke snydes til at tro, at One S ikke magter opgaven. Det første, der slog mig, da jeg hørte One S første gang, var den dybe bas, som normalt ikke er aktuel i så lille en højttaler. Men bassen er der, og den er overraskende god.

Perfekt til stuer og lejligheder

Størrelsen på One S gør, at denne trådløse højttaler er velegnet til mindre rum og lejligheder. Den magter ikke at spille Brøndby-Hallen op, men i mindre rum på 20—50 kvadratmeter spiller den formidabelt godt. Her i huset har vi gjort os den erfaring, at hvis vi stiller den op ad en væg, for eksempel på en reol, får vi et fortrinligt lydbillede. Hvis vi en dag køber endnu en One S kan vi sågar koble dem sammen, så de udgør et rent stereo-billede. Smart.

Raumfeld One S er altså en beskeden trådløs højttaler på under halvanden kg som fremover hjælper husets mennesker med at lytte til den musik de ønsker på en fleksibel måde. Hvor vores Nad viso er en anelse klodset og tung at flytte rundt på, klarer One S opgaven med bravur. Hver morgen ser vi husets knægt bære One S med ud på badeværelset. Det er blevet en sand og tro følgesvend i den musikalske retning.

Prisen for One S ligger lige under de 2.000 kroner, hvilket for nogen måske er en voldsom investering. Min påstand er at man nemt bliver rigtigt gode venner med One S, og at den vil udgøre en solid og velspillende trådløs højttaler indtil den dag, hvor man måske vender tilbage til de gode gamle dyder med forstærker, grammofon og gulvhøjttalere.

Skal der forbedringsforslag på banen, må det være at næste version af One S er udstyret med opladeligt batteri, så den også kan medbringes steder, hvor der ikke er stikkontakt i umkddelbar nærhed. Jeg stiler efter et trådløst liv, hvor smartphones, computere og andre gadgets ikke er afhængige af elektriske kilder konstant. Raumfeld One S er blevet et hit i vores hjem som det meste af tiden er omgærdet af musik.

https://se.raumfeld.com/raumfeld-one-s-p14713.html

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.