Radiostationer på internettet

Radiostationer på internettet

Musik gør ofte glad – også foran computeren. Sæt gang i din internetforbindelse og surf ind på RadioTuna. Det er en hjemmeside, stablet på benene af tre musikglade mennesker fra Brighton, England. De fik ideen med RadioTuna, fordi alle tre nød at lytte til radio på nettet. Problemet var, syntes de, at finde nye, spændende radiostationer, så derfor “byggede” de denne radio søgemaskine, hvor man via søgninger finder radiostationer, som spiller den musik, man ønsker at lytte til.

Real time søgemaskine
Søgningen foregår “næsten” i realtime, altså en slags her-og-nu-søgning. Det betyder at hvis du eksempelvis efterlyser en radiostation, der spiller Foofighters, U2, Led Zeppelin, Pink Floyd eller Lady Gaga, indtaster du blot kunstnernavnet i søgefeltet. I løbet af imponerende kort tid får du en oversigt over de radiostationer, som spiller musik med kunstneren. Bemærk at ordet “næsten” i dette tekstafsnit stod i gåseøjne. Du vil nemlig hurtigt erfare, at helt her-og-nu er søgemaskinen ikke. Ikke desto mindre er det en alle tiders hjemmeside at besøge, hvis du trænger til at lytte til musik fra en radiostation, som du formentlig ikke kender.

Man kan søge efter musikgenrer, kunstnere eller radiostationer. En søgning efter min egen favorit, DRs P3, gav ikke bonus, og man oplever i ny og næ, at en valgt radiostation er “død”. Nå, skidt med det. Du finder snildt en anden, der spiller din foretrukne musik. Hvis du registrerer dig på RadioTuna, har du mulighed for at gemme dine favoritstationer som bookmarks. Dermed har du altid nem adgang til hele molevitten, uanset hvilken computer du sidder ved.

www.radiotuna.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.