QR codes: sådan gør du!

QR codes: sådan gør du!

QR codes er et af tidens hotte emner, når det handler om at integrere samfundets elementer i de smarte mobiltelefoner. Du har måske allerede set disse QR codes rundt omkring i bybilledet eller i magaziner, hvor de dukker op oftere og oftere. Mange tænker sikkert ikke over, hvad de gør godt for, men for os med smartphones er de blevet en lille del af hverdagen, som kan være svært at være foruden. QR codes står egentlig for Quick Respond Codes, hvilket igen kan oversættes til en lynhurtig genvej til yderligere information.

Firmaer bruger koderne i forbindelse med markedsføring af produkter, og andre anvender koderne som små, smarte visitkort. Et klik på koden med mobiltelefonens indbyggede kamera sender fluks folk videre, hvor de kan læse mere om produktet/personen, og der er måske sågar følgeskab af videoklip, så man virkelig får budskabet skåret ud i pap. Nu sidder du sandsynligvis og tænker, at det er smart men at det sikkert også er ganske dyrt. Svaret er nej. Du kan generere dine egne QR codes helt gratis. På nettet selvfølgelig.

Gratis QR codes
For at skabe dine egne gratis QR codes er du afhængig af en generator, der udfører jobbet for dig. Dem finder du massevis af på internettet. En af de supersimple fandt jeg på Goqr.me, hvor du nemt og elegangt vælger hvilken for for QR codes du går efter. Er det en tekst, en webadresse, en SMS eller et visitkort du ønsker at skabe? Indtast det ønskede i tekstboksen, og straks efter kan du se og downloade din personlige QR kode som billedfil.

For at dine interessenter skal få glæde af dine QR codes, er det nødvendigt at de installerer et bestemt program på deres smartphone. Sådan en såkaldt barcode reader fås i mange forskellige versioner, og jeg opfordrer folk til at søge efter app’en i deres Marked, app store eller hvor de nu finder smarte apps.

http://goqr.me/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.