Prissammenligning med forbehold

Prissammenligning med forbehold

Lige siden ruder knægt var konge har jeg fremhævet prissammenligning som et af nettets stærkeste kort, når man skulle handle på internettet. EDBpriser har længe været mit foretrukne site, hvis jeg skal ud at investere i hardware til computeren, og dette site er vel nok det mest foretrukne, hvis det handler om prissammenligning af it udstyr i Danmark. Pricerunner har også prissammenligning som indhold, og hvis du er ude efter en ny smartphone, hopper du måske ind på Mobilpriser, mens Hvidevarepriser er det foretrukne sted, hvis du ønsker at sammenligne priser på køleskabe, vaskemaskiner eller emhætter. Egentlig troede jeg at de fleste danskere brugte prissammenligning på nettet, inden de handler, men sandheden er en anden.

En undersøgelse, foretaget af Dansk e-handelsanalyse, viser nemlig at gennemsnitligt halvdelen af alle køb foretages i den shop, som kunderne valgte fra start af. Mange vender nemlig tilbage, hvis de har haft gode oplevelser i en bestemt netbutik, og så er folk egentlig ret ligeglade med at de kan bruge prissammenligning på internettet. Over 60 procent vender som regel tilbage til en e-shop, hvis de har fået god betjening og service dér, men undersøgelsen fortæller altså også, at 53 procent ikke sammenligner priser i andre butikker, inden de klikker på Indkøbskurven.

Prissammenligning på smartphone

– Varer som udstyr til både, cykler og biler samt elektronik og sportsudstyr bliver tydeligt tjekket andre steder. Her er det 6 ud af 10 købere, der besøger andre butikker inden køb, og rigtig mange runder både 3 og 4 netbutikker, inden de køber. Omvendt er kunderne ikke i tvivl, når de køber dagligvarer på nettet. Her er det næsten 8 ud af 10, der går direkte til den foretrukne butik, siger kommunikationschef Henrik Theil, FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel.

Danskerne er gode til impulskøb, og dette gælder især, hvis vi sidder og tjekker varerne fra smartphone. 41 af vores køb via mobilos sker som impulskøb, mens blot 22 procent foretager impulskøb, hvis de sidder med en computer. Dette hænger formentlig sammen med, at de færreste orker at sammenligne priser på de bitte smartphone skærme. Desuden svinder impulsen i takt med at computeren måske først skal startes op. Nej, det er langt nemmere at handle med den uundværlige smartphone i hånden. Jeg skal ærligt indrømme at jeg sjældent handler varer på nettet via smartphone. Her synes jeg at mange webshops stadig har meget at lære med hensyn til brugervenlighed på de små skærme. Det seneste jeg handlede på nettet, blev købt ind via min Windows pc, og det skete først efter at jeg havde sammenlignet priser på den vare, som jeg endte op med at købe. Hvad gør du?

www.edbpriser.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.