Powerpoint og de sociale medier

Powerpoint og de sociale medier

Enhver, der har støttet sig op ad en Powerpoint ved, hvor nyttig sådan en ”ven” kan være. Powerpoint er jo det program mange bruger, når de skal skabe en præsentation af et givent emne, som man ønsker at forelægge andre. Jeg bruger det ofte som underviser i Kursuscentret, og det er en god måde at fange publikum på, når man lægger stikord ud på storskærmen, mens man fortæller sine eventyr eller hvad foredraget nu handler om. I mange år har det været gældende at folk har kigget på præsentationen, mens de lyttede til visdomsordene, og en gang imellem rakte de hænderne op for at stille et spørgsmål. Sådan behøver det ikke længere at være. Vi lever nemlig i de sociale mediers tidsalder.

 

Og især hashtags er ganske nyttige, når du holder et oplæg foran publikum. Forestil dig at du holder et oplæg om WordPress og de muligheder dette CMS giver folk. Derfor opretter du et hashtag, for eksempel #wordpressallan. Nu er det så skikkeligt indrettet at publikum via deres smartphones kan kommentere og stille spørgsmål via deres Twitter konto. Du kan endog bede folk, som ikke deltager i salen, om at give deres besyv med på afstand. På den måde skaber du en dialog med publikum i salen samt med levende mennesker, som har en mening fra afstand. Desuden er dit hashtag jo en god ven, hvis du efterfølgende kommenterer videre på emnet.

Facebook og Twitter

Husk også at meddele på din Facebook, at du afholder et foredrag om WordPress. Bed folk om at kommentere dit opslag med spørgsmål eller kommentarer til emnet. På denne måde vil du få en række spændende synsvinkler på emnet – måske endda nogle du ikke havde forudset! Desuden kan du være med til at skabe en interessant debat i tråden på din Facebook. Måske harcelerer nogle af vennerne over WordPress! ”Brug Joomla i stedet for”. Debatten er i gang!

Frist folk til at snuppe fotos med deres smartphones undervejs, og se om du ikke kan lokke dem til at dele billederne via Instagram. Læg nogle opsigtsvækkende slides ind i din præsentation, som med garanti vil få folk til at kigge en ekstra gang. Brug gode infographics eller sjove cartoons, som folk ofte elsker. Hermed er chancen for at de fotograferer større, og dermed er chancen for at du bliver nævnt i deres Instagram også øget betydeligt.

Og så er det formentlig overflødigt at nævne at du naturligvis skal dele din Powerpoint med folket på de sociale medier. Læg den ud på Facebook og på din hjemmeside, hvor du med et Bitly link naturligvis gør opmærksom på din Powerpoint via Twitter. Slideshare er et andet godt sted at dele dine præsentationer.

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.