PowerPoint: 10-20-30 reglen

PowerPoint: 10-20-30 reglen

Bruger du Powerpoint, når du skal præsentere et emne eller oplæg for andre? Det er der tusindvis af personer, der gør dagligt. Det sker i lumre undervisningslokaler på folkeskoler. Det ses på læreanstalter. Det foregår i aftenskoler. Det er en del af kursuscentre. Det opleves i bestyrelseslokaler. Selv Morten Olsen bruger det garanteret, når taktikken skal lægges for fodboldspillerne på landsholdet. Personligt bruger jeg ofte Powerpoint præsentationer. Jeg underviser til dagligt i it, blandt andet WordPress, SEO og Officepakken, og her er det tit en fordel af illustrere budskabet igennem slides i en Powerpoint. Jeg skal dog indrømme, at jeg ofte er for anarkistisk, når Powerpoints skrues sammen. Derfor læste jeg et indslag med interesse. Det handler om 10-20-30 reglen, når du skal sammensætte din egen Powerpoint.

Og hvad går denne 10-20-30 regel så ud på? Jo, det er Guy Kawasaki, som har stor erfaring med Powerpoints. I 2005 introducerede han reglen for verden, hvor han på høflig vis fortalte om de tre tal: 10, 20 og 30. Hver især bruger han disse tre tal, når han sammensætter Powerpoints, som skal fremvises for et publikum. Lad os se på de tre tal.

10
Tallet 10 udgør det antal slides (dias), som din præsentation skal bestå af. Den skal ikke bestå af 8 eller 9 slides. Den skal ikke bestå af 11 eller 14 slides. Nul! Den skal bestå af 10 slides. Hverken mere eller mindre.

20
Tallet 20 er udtryk for det antal minutter, som din præsentation bør vare. 20 minutter er omkring det tidsrum, som folk kan kapere, hvis de skal lytte koncentreret til dine visdomsord. Efter de 20 minutter bør der indgå en pause af x antal minutters varighed.

30
Tallet 30 er den minimumsstørrelse som din font i præsentationen bør have. Skrifttyper i en Powerpoint skal være letlæselige – også for folk på de bageste rækker. Brug gerne størrelse 300, men anvend aldrig størrelse 29 eller derunder.

http://blog.guykawasaki.com/2005/12/the_102030_rule.html

[Foto: Benq.dk]

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.