Populære søgninger i Google

Populære søgninger i Google

År efter år røber Google hvilke søgninger, der var de mest anvendte i årets løb. Denne årskavalkade af populære søgninger kalder Google for Zeitgeist – Google har en eminent charmerende og afslappet distance til teknologi – og i den årlige zeitgeist kan du altså se, hvilke personer der var de mest søgte, hvilke trends og tendenser folket googlede efter og hvilke film, der var de mest efterspurgte i Googles univers. Og meget mere. Nu er Google ude med noget de kalder Top Charts. Her får du et overblik over populære søgninger i 40 forskellige kategorier, lige fra film og sport til seværdigheder og diverse turistattraktioner.

 

Nu er det med andre ord blevet muligt for trendforskere at følge med i hvad der rører sig i folks tastaturer, når de sidder foran Google, og det fine er at man kan gå tilbage i tiden og se, hvilke ting der rørte sig helt tilbage i 2004. Google har samlet hitlisterne tilbage fra 2004, og du vælger selv hvilken måned i et år, som du ønsker hitlisten for. Når du springer ind på Top Charts, vælger du enten at se på udvalgte kategorier, eller du vælger imellem Erhverv og politik, Natur og videnskab, Rejser og fritid, Shopping, Sport og Underholdning.

Et blik på underholdning for april i 2013 fortæller, at folk googlede efter Iron Man 3, Justin Bieber, Kim Kardashian, American Idol, Selena Gomez og Game of Thrones. Hvis vi sammenligner med 2004, var det Kill Bill, Britney Spears, American Idol, Pamela Anderson og SvampeBob, som var efterspurgte emner.

www.google.com/trends/topcharts

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.