Pisisa – e-handel i Grønland

Pisisa – e-handel i Grønland

Februar 2012. En ny spændende udfordring rammer mig. Jeg skal gennem mit arbejde i KursusCentret på Svendborg Erhvervsskole en tur til Grønland. I Grønland har dagligvarekæden Pilersuisoq besluttet sig for at etablere e-handel for de grønlandske indbyggere. Pilersuisoq er en del af KNI, som tidligere hed Grønlands Handel, og kæden har butikker i hele Grønland, også i bygder med blot 50 indbyggere. For at optimere mulighederne for både butikschefer, købmænd og kunder starter KNI deres e-handel op pr. 1. maj 2012. Herefter vil vores grønlandske venner have mulighed for at handle varer på nettet og samtidig mærke den personlige betjening.

Min mission i februar var at introducere tanken om e-handel over for butikschefer og købmænd. Og ordet ”introducere” er nok så meget sagt. Faktisk viser undersøgelser, at 70 procent af voksne grønlændere har handlet varer på nettet. Derfor var min dagsorden at give en bred orientering om e-handel, historikken bag e-handel, vise muligheder og fremtidsperspektiver samt at give købmænd og butikschefer små værktøjer til at skabe succes med den kommende shop, der har fået navnet Pisisa. Pisisa betyder – groft oversat – ”Lad os handle”. Inden jeg tog af sted, måtte jeg researche en smule, og i den forbindelse skal der rettes en varm tak imod Halveskimoen, som er en venlig bruger i vores Nettipsforum. Via et par personlige meddelelser løftede han og en kammerat sløret for nogle af de ting, der rører på sig i Grønland, når det handler om e-handel. Det var særdeles brugbare informationer jeg fik, så mange, mange tak, Halveskimoen. Send din ven nogle venlige tanker fra mig.

Jeg var i Grønland ti dage, hvoraf de tre af dem fandt sted i Ilulissat, mens resten af dagene blev tilbragt i Sisimiut. Igennem disse dage fik jeg et indblik i nogle af de udfordringer, som vores grønlandske venner har, når de handler på nettet. For eksempel er der mange danske e-shops, der ikke leverer varer til Grønland, og det begrænser naturligvis en masse muligheder. Derfor starter KNI deres e-shop den første maj. Pisisa.gl vil sørge for at alle grønlændere får adgang til en velassorteret e-shop med tusindvis af spændende varer. Alle i Grønland kan bestille på sitet, og man henter typisk varerne i den lokale Pilersuisoq-butik. Pisisa.gl er et shop som jeg naturligt nok vil følge det næste stykke tid. Jeg ved at der bliver gjort et stort og godt stykke arbejde i forberedelserne, og jeg vil glæde mig til at høre om, hvordan grønlænderne tager e-shoppen til sig, når den åbner.

www.pisisa.gl

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.