”Piratkopieringen drives af langsomme film udgivelser”

”Piratkopieringen drives af langsomme film udgivelser”

 


En ny undersøgelse af ulovlig fildeling viser at filmselskaberne


til en vis del selv er skyld i den udbredte piratkopiering.


En gruppe forskere ved Wellesley og University of Minnesota har studeret hvordan piratkopieringen af film har udviklet sig siden torrentfiler begyndte at spredes i 2003. En af årsagerne til den udbredte piratkopiering opgives af forskerne til at være tiden det tager inden visse film slippes løs internationalt.


Når en film udgives i USA kan det tage op til flere måneder inden den udgives i andre lande. Noget som ifølge forskerne leder til øget piratkopiering da brugerne ikke vil vente med at se filmene. Noget der også bevirker lavere dækningsgrad i biograferne.


-Vi har ikke set nogle beviser på mindskede besøgstal blandt amerikanske biografer på grund af piratkopiering siden 2003. Vi tror at den lange tid det tager inden filmene bliver tilgængelige i andre lande er en af årsagerne til tab, skriver forskerne i deres rapport.


Forskerne kommer med endnu tre årsager af dem der er skyld i at mange film ikke udgives samtidigt over hele verden.


En af dem beror på at mange biografer mangler den tekniske udrustning som kræves for hurtig omkostningseffektiv distribution.


Anden årsag er at der findes flere biografer i USA end udenlands, og mange steder verden over findes der ganske enkelt ingen biografer.


Tredje årsag er at når en film lanceres rejser stjernerne til forskellige lande for at markedsføre filmen. Åbenbart kan disse stjerner ikke være overalt samtidigt uden at en sådan promotion-tour planlægges.


Ifølge forskerne kan de to første årsager forsvinde med tiden og den tredje må Hollywood komme med en løsning som gør det muligt at lancere film sammen med stjernerne på flere steder samtidigt. En af løsningerne forskerne foreslår er at anvende holgrammmer af stjernerne som vises inden premieren af en film.


Kilde: idg.se


Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.