Picasa 3.5 genkender ansigter

Picasa 3.5 genkender ansigter

Et af de bedre billedprogrammer til den private bruger er Googles Picasa. Picasa er et gratis billedprogram, der hjælper os med at organisere samt holde styr på billederne på computerne. Desuden indeholder Picasa en række redskaber til at gøre billederne bedre, for eksempel med værktøjer til at beskære billeder og fjerne røde øjne fra kiksede blitz-billeder. Nu er Picasa 3.5 på trapperne i en dansk version.

Picasa 3.5 er allerede ude i en amerikansk version, hvor et nyt, spændende tiltag er ansigtsgenkendelse. Det betyder at Picasa er i stand til at gennemskue, når programmet falder over billeder med ansigter på. Via et sindrigt system kan man “tagge” billederne med navne, og bruger man Gmail kan man koble disse to ting sammen og derved skabe system i sagerne. Det fantastiske i Picasa 3.5 er imidlertid at programmet kan genkende ansigter. Det betyder at hvis man har “tagget” en bestemt person, er programmet i stand til at genkende ansigtet fra andre fotos på harddisken, og efterfølgende sorterer programmet de enkelte ansigter i specielle mapper. Faktisk helt genialt.

Når man har fået sat navne på de enkelte ansigter, kan man producere små collager med pågældende person. Picasa 3.5 er endnu ikke ude i dansk version, men kan downloades i en amerikansk udgave ved følgende “fif”: Klik ind på www.google.com (og ikke Google.dk). Søg efter Picasa og klik på det første søgeresultat. Pludselig er du meget tættere på Picasa 3.5.

www.picasa.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.