Photoshop Lightroom 3

Photoshop Lightroom 3

Fotografer kan godt glæde sig til at få deres flashfingre i den kommende Lightroom 3 fra Adobe. Den er nemlig ankommet, og nu venter programmet altså bare på at lande i fotografernes harddiske, så de får endnu mere fornøjelse ud af deres digitale billeder. Nogle læsere ved måske ikke hvad Adobe Photoshop Lightroom er, så kort – ganske kort – forklaret er Lightroom et stykke næsten uundværligt software, som hjælper fotografer med at organisere, forbedre og præsentere billeder over en og samme applikation. Man slipper med andre ord for at skulle åbne flere programmer, når de digitale fotos skal bearbejdes og struktureres.

Lightroom 3 har en helt ny opbygning, der giver en langt bedre ydeevne ved håndtering af store billedarkiver samt en aldeles glimrende motor til behandling af billeder i råformat med værktøjer til støjreducering og skarphed for at opnå den højeste billedkvalitet. Lightroom 3 har også nye funktioner til at skabe et optimalt workflow og til at dele billeder på en kreativ måde. Den længe ventede funktion til automatisk linsekorrigering kan give et drastisk forbedret resultat med alle objektiver.

De bedste værktøjer
– Over 600.000 har downloadet betaversionen af Lightroom 3, hvilket har givet os enormt værdifuldt feedback og interessante synspunkter fra vores lidenskabelige brugere blandt professionelle og avancerede amatørfotografer. Den åbne dialog med brugerne gør det muligt for os fortsat at forbedre Lightroom og tilbyde de bedste værktøjer, så de kan skabe fremragende billeder. Vi er meget glade for, at så mange mennesker har glædet sig til den endelige version – nu kan de endelig begynde at udnytte alle de nye funktioner, som de selv har deltaget i udviklingen af, siger Andreas Hollström, produktspecialist hos Adobe Systems Nordic.

Adobe Photoshop Lightroom 3 kommer både til Windows og Mac og vejledende pris for programmet er lige omkring 2.300 kroner. Det er en pæn slat penge, og programmet henvender sig primært mod “seriøse” fotografer.

 www.adobe.com/products/photoshoplightroom

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.