Personas – skins til Firefox

Personas – skins til Firefox

Skal Firefox browseren have en designmæssig overhaling, kan du prøve med Personas. Brugerfladen får et pift.

Firefox roses ar millioner af mennesker for de muligheder, som programmet lægger op til. Her tænker jeg naturligvis på alle de extensions, der ligger og venter på dit download. Her ønsker  jeg ikke at fortælle om alle de tillægsprogrammer, som er parat til Firefox. Jeg vil hellere fortælle om den lidt skjulte mulighed for at give Firefox noget andet tøj på. Med Personas kan du nemlig selv bestemme, hvordan browserens øverste menu og brugerflade skal se ud.

Personligt er jeg nu ikke alt for begejstret for lir, smarte farver og ekstragejl til Firefox. Jeg frygter nemlig, at Fifeox bliver langsommere af det. Alligevel måtte jeg lige tjekke Personas ud, for jeg ved at mange af læserne her på Nettips er pjattede med smågadgets i deres programmer. Personas er en samling letvægtsskins, som altså pepper din Ildræv en anelse op.

Lady Gaga i browseren
Det fungerer ret nemt: når Personas er installeret i Firefox får du dels mulighed for at vælge imellem en stak skins, der ligger på Personas hjemmesiden. Men der er desuden også en lettere metode til at skifte udseende i Firefox. Du får nemlig en ny ikon – en ræv faktisk – nederst til venstre i browseren. Et enkelt klik på ræven, og vupti: så får du ellers mulighed for at vælge imellem eksempelvis nye eller populære Personas skins til Firefox. Ved at holde musen henover de forskellige skins, ser du med det samme hvordan det kommer til at se ud, hvis du vælger det pågældende skin.

Og der er som sagt mange at vælge imellem. Du kan for eksempel gå på jagt i de forskellige kategorier. Vælg mellem Mode, Musik, Natur, Sport, Websites og mange andre og hent Lady Gaga, golfbolde, ildfluer, smileys og hvad ved jeg til din Firefox browser. Personas vil sikkert falde i god jord hos folk, der elsker at pimpe deres programmer op. For en ældre mand på plus 40 som undertegnede har det nu ikke den store appeal.

www.getpersonas.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.