Pc’er med trykfølsomme skærme

Pc’er med trykfølsomme skærme

HP som tidligere bare hed Hewlett Packard lancerer nu tre pc’er med trykfølsomme skærme. Lige netop trykfølsomme skærme er jo et hit blandt smartphones, hvor Xperia X1, Omnia, iPhone, Hero og hvad de ellers hedder kæmper om brugernes gunst. Trykfølsomme skærme til pc’er er stadig en anelse urørt område til almindelige hjemme pc’er. Nu er HP på banen med tre nye pc’er, som alle har trykfølsomme skærme.

Det er såkaldte TouchSmart pc’er med berøringsfølsomme skærme og alle leveres naturligvis med Windows 7, det spritnye styresystem fra Microsoft. Den ene maskine er en bærbar pc, som HP kalder Pavilion dv3. Her får du en bærbar maskine med en skærm på 13 tommer. De to andre computere er stationære og hedder henholdsvis TouchSmart600 PC og TouchSmart300 PC. TouchSmart600 PC leveres med en 23 tommer stor skærm, mens TouchSmart300 PC leveres med en 20 tommer stor skærm. Skærmene kan altså betjenes ved hjælp af fingertryk, som man især kender det fra tidens geniale smartphones. Mus og tastatur kan naturligvis også bruges.

Optag tv-programmer med computeren
Pc’erne leveres med HPs TouchSmart 3.0 software, der er den seneste version af HPs specieludviklede menusystem til sådanne trykfølsomme skærme. I forhold til den tidligere version inkluderer version 3.0 programmerne TouchSmart Canvas til at organisere og redigere digitale fotos samt TouchSmart Live TV til at optage tv-programmer med.

– I stedet for brug af musen benytter man fingrene på skærmen, når man anvender TouchSmart pc’erne som tv og optager, samt til dvd- og musikafspiller. Det er også fingrene, man bruger, når man vil se aftaler i den elektroniske kalender, bruge det interaktive fotoalbum eller når man vil smutte på internettet for at tjekke mail, madopskrifter og benytte det indbyggede Webcam. Hvis pc’en står på køkkenbordet kan man se tv under madlavningen og samtidig have fuld adgang til nettet, fotografier, musik og videoklip, fortæller Mogens Balle, produktchef hos HP.

Prisen på de tre nye maskiner er følgende

  • HP Pavilion dv3 med 13: 6.999 kroner
  • HP TouchSmart300 PC: 7.499 kroner
  • HP TouchSmart600 PC: 11.999 kroner

www.hp.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.