PC Tuning

PC Tuning

Der findes mange programmer der lover at optimere din maskine på forskellige måder. Magix har lavet en såkaldt alt-i-en løsning med MAGIX PC Check & Tuning 2010 og jeg har været så heldig at få fat i et eksemplar.

Firmaet lover en hel del, blandt andet:
Permanent system monitoring                  
Optimize Windows services
DSL/Internet tuning
Registry defragmentation
Deactivate performance traps
Program password
Check & Tuning history
Netbook tuning

Installation.
Programmet er nemt at installere og efter at have skrevet den krævede kode, har man mulighed for at registrere sig og derved få nogle tilbud, men da det var en test valgte jeg det fra.
Selv om der følger et tykt hæfte med forklaringer med på engelsk, så gik jeg som de fleste nok ville have gjort, straks i gang med at checke min computer, og programmet meldte også ret kort tid efter at der var nogle ting programmet gerne ville rette.

Muligheder
I flere af programdelene er det svært lige at overse, hvad programmet er i gang med at lave om, og det er jeg ikke vild med. Særlig hvis der bliver foretaget ændringer af, hvilke programmer der starter op med Windows og hvilke programmer der kører i værktøjslinien, her mangler jeg, at der er mulighed for at se hvor der bliver foretaget ændringer inden de sker.

Det så ud til at programmet benyttede Windows egen funktion angående ændringer i størrelse af swapfil samt defragmentering og det gør jeg normalt ikke. Bortset fra at prøve på at  tune mit internet, hvilket ikke gav nogen gevinst, så giver programmet også mulighed for at få en hel masse oplysningen om maskinen du benytter, finde nye drivere og slette og genskabe filer samt overvågning af systemet.

Programmet blev testet på en 64 bits Vista.

Kommentar:
Programmet er som de hævder en samling  utilities  samlet i et program, men der er et par ting jeg som sagt ikke er så begejstret for, særligt at det til tider kan være svært følge med i, hvor programmet foretager ændringer og hvorfor. Den manglende mulighed for at få et overblik over ændringerne programmet foretager var nok en medvirkende årsag til at jeg i første omgang ikke opdagede at et af de programmer jeg har liggende på værktøjslinien pludseligt var holdt op med at virke.

Hvis man ikke har så meget styr på hvad der foregår på maskinen og hellere ikke lige ved hvor man skal finde de forskellige funktioner i Windows, så kan det være at programmet er interessant. Hvis du til gengæld selv vil ændre ting, der ikke kører optimalt og kender lidt til, hvor du finder de forskellige funktioner i Windows , så kunne du tage en smuttur forbi vores guldkorn og har hentet nogle at de utilities du kan finde der, så er du stadigvæk godt rustet.

Pris
Programmet kan købes særskilt for små 30 euro, men det er også med i forskellige pakketilbud firmaet kører i øjeblikket. De fleste af firmaets produkter kan hentes som 30 dages trail versioner, hvis man hvis man har lyst til at prøve dem.

http://www.magix.com/da-dk/se/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.