Pausegymnastik ved computeren

Pausegymnastik ved computeren

Pausegymnastik er sundt – bare så du ved det! Mens du læser disse linjer på en solfyldt 1. maj, har du siddet ved computeren i x antal minutter. Vi alle ved, at livet ved computerskærmen er temmelig statisk og stillesiddende, og ser man på menneskenes sundhedstilstand generelt, er der en stigning med henblik på fedme og gammelmandssukkersyge. Nu skal denne artikel ikke være en moraliserende og missionæragtig tale om sundhed, men jeg vil gerne appellere alle computerbrugere til at foretage en let omgang pausegymnastik en gang imellem. Faktisk tror jeg at mange godt kunne tænke sig lidt spontan pausegymnastik med jævne mellemrum, men mange glemmer det, mens andre ikke rigtig ved hvordan de skal komme i gang – og hvad de skal foretage sig. Her er løsningen: det gratis program BreakTaker, der hjælper dig med pausegymnastik.

Inspiration til pausegymnastik

Du skal downloade ganske få Megabytes, men når det så er gjort, har du fået en ny ”ven” i meddelelsesområdet nede ved uret i Windows. Fidusen ved BreakTaker er at du selv bestemmer hvor ofte programmet skal dukke op på din skærm og minde dig om en omgang pausegymnastik ved computeren. Det er nemlig hvad BreakTaker kan bruges til: inspiration og reminder om at røre dig en smule, mens du sidder ved pc’en. Når BreakTaker er installeret, lægger det sig nede ved uret, og her kan du under Settings (Indstillinger) angive hvor ofte programmet skal minde om lidt pausegymnastik. Og der er forskel på hvad BreakTaker beder dig om at gøre. Det anviser øvelser, hvor du for eksempel skal strække dig, men der er også kreative løsningsforslag som eksempelvis at hente et glas vand.

Desværre er BreakTaker kun på engelsk, men forslagene er så kortfattede at de fleste nok skal få en fornemmelse af, hvilken pausegymnastik, der skal udføres. Hvis ikke, er BreakTaker fint til at minde dig om, at du egentlig har godt af at foretage dig noget andet, end at sidde her og læse artikler på Nettips.dk…

www.techerator.com/software/breaktaker/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.