Pas på Like-knapper

Pas på Like-knapper

Mange af os har en hjemmeside. Eller website om du vil. Nettips.dk er et eksempel på en dansk hjemmeside, og dem er der mange af. Ektsra Bladet har også én. Og Politiet også. Jo, der er mange herhjemme, som har en hjemmeside. Dertil skal lægges en ordentlig stak webshops, som sælger alt fra hamsterfoder til bremseklodser. Fælles for mange af disse hjemmesider, er at ejerne kobler Like-knapper på. Like-knapper til eksempelvis Facebook plus alverdens sociale medier som Google+, Twitter, Instagram og mange andre. Det gør vi blamdt andet på Nettips, hvor vi så gerne ser at du og andre læsere deler vores artikler med dine venner på de sociale medier. Nu viser en undersøgelse, at disse Like-knapper kan være dræbere for dit website.

Det er Foreningen for Dansk InternetHandel, FDIH, som har gjort en undersøgelse i samarbejde med Digicure. De analyserede forsiden på 505 webshops, og konklusionen var at det er en god ide at tjekke de små Like-knapper. I værste fald vil disse knapper nemlig ødelægge oplevelsen for brugerne, og de vil derfor være fristede til at finde et andet sted at handle. Og hvordan kan det så være?

Jo, disse Like-knapper er ofte forbundet med for eksempel Facebooks servere, før de virker som de skal. Hvis implementeringen af knappen ikke er korrekt, risikerer du at hjemmesiden loader langsomt og i værste fald går helt død. Det er en katastrofe, fordi mange af os kunder prioriterer hastighed, når vi skal handle på nettet. En langsom webshop er næsten lig med en uinteressant webshop. I 2013 gjorde en fejl på Facebooks servere at deres Like-knapper ikke virkede i tre timer. Dette resulterede også i døde links, og det kan vi forbrugere slet ikke lide.

Derfor skal du med jævne mellemrum tjekke din hjemmeside, især forsiden, for at granske lidt i hastigheden. Prøv det af i forskellige browsere og gerne fra forskellige computere med forskellige internetudbydere bag. Gør eventuelt op med dig selv, om dine gæster bruger de små Like-knapper. Hvis ikke, bør du gøre noget ved det:

1. Fjern knapperne
2. Overvej at gøre nogle spændende tiltag, så gæsterne begynder at bruge knapperne.

www.fdih.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.