Pas på feriebestilling

Pas på feriebestilling

Nej nej, bare rolig. Denne omtale er ikke for at skræmme Nettipslæserne væk fra de forårsberedte motorveje i Europa. Derimod er det sikkerhedsfirmaet Kaspersky, som udsender en advarsel til folk, som er i færd med at booke ferierejser over internettet. Der er nogle ting man bør være tænke over, inden man ruller kreditkortet op foran skærmen, og Nettips hjælper da gerne med at ridse nogle af disse forholdsregler op.

Den mest udbredte form for snyd og bedrag forbundet med online booking af rejser er e-mails, der angiveligt er afsendt af et velkendt rejsebureau, men som i virkeligheden stammer fra banditter. Ofte er der vedhæftet én eller flere fakturaer, som – når brugeren klikker på dem – installerer ondsindede programmer på computeren. Det ondsindede program skjuler sig derefter i systemet, hvor det aflurer eksempelvis passwords og kreditkortinformationer.

Pas også på falske websites, der ligner de rigtige hjemmesider for anerkendte rejsebureauer. Husk i øvrigt at kigge i adresselinjen, når du betaler over internettet. Adressen starter typisk med http://, men når det handler om online betaling, bør der være tilføjet et s, således at adressen starter med https://

www.kaspersky.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.