Pas på farlige hjemmesider

Pas på farlige hjemmesider

OK! Der er masser af tant og fjas på nettet. Underholdning og nyheder præger livet på www, og dertil skal lægges en masse andre spændende og tidsstjælende aktiviteter. Herligt. Hvis det ikke lige var for den kendsgerning at mange websteder har luskede bagtanker med dit besøg. Det handler som internetbruger at skelne skidt fra kanel, og hertil er det en god ide med software, der overvåger de websteder, som du agter at besøge.

Norske Dinside, som er et af mine egne favoritsteder på internettet, løfter sløret for to løæsninger, som kan sikre dig bedre og mindre farlige surfture på nettet. Den ene løsning stammer fra seleste kongen på nettet, Google. Google Safe Browsing Diagnostic Page er navnet på en teknisk løsning, som er relativ enkel at bruge. Du surfer ind på www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site= og føjer webadressen på den hjemmeside du vil besøge til linjen. Herefter får du for eksempel
www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=nettips.dk
Herefter fortæller Google dig, om stedet er farligt eller ok.

Et alternativ er skabt af Symantec. Denne løsning hedder Norton Safe Web og den minder på mange måder om Googles løsning: man indtaster adressen på et websted, hvorefter man får oplyst om hjemmesiden er skidt eller kanel. Der findes andre løsninger, og denne artikel lægger op til, at du røber din foretrukne metode til at surfe sikkert på internettet.
http://safeweb.norton.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.