Pas på din smartphone

Pas på din smartphone

Når det handler om sikkerhed på computeren, er mange danskere efterhånden heldigvis klar over, at man skal beskytte den imod virusser og andre teknologiske farer. Vi installerer antivirus og andre sikkerhedsprogrammer på pc’en, og dermed skulle den sag så være ude af verden. Men ikke helt, for danskens nyeste gadget ligger i lommen: din smartphone. De små, nymodens mobiltelefoner, som altså også hedder smartphones, er nemlig nye bud på sikkerhedsbrister i husstandens teknologipark. Dette skyldes ikke mindst at antallet af smartphones stiger støt. Det er iPhone og Android-telefoner der kan tage æren for denne kendsgerning.

Selvom vi er blevet gode til at beskytte vores computer mod it-angreb, så efterlades vores mobil fortsat ofte helt uden beskyttelse. En ny international undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden F-Secure viser, at mere end 50 procent ikke har sikret deres mobil med et password og i takt med at smartphones får de samme funktioner som almindelige computere og indeholder flere personlige oplysninger, så bliver din mobil et oplagt mål for de it-kriminelle. 

– Mobiltelefoner er i dag små computere, og de skal både bruges og beskyttes som sådan. Men til forskel fra laptops, desktops og netbooks, så er mobilen meget lettere at miste. Og den stigende mængde personlig information, som findes i din mobiltelefon, er en potential guldgrube for it-kriminelle, der kan udnytte eller sælge din oplysninger. Derfor anbefaler vi, at man kiggere nærmere på sin mobilsikkerhed og som minimum sikrer mobilen med et password, siger Michael Dahl fra F-Secure.

Et password er ikke nok
F-Secure har også undersøgt folks passwordvaner i England, Tyskland og Sverige. Og undersøgelsen viser, at cirka 20 procent stadig kun bruger ét password til sine logins på nettet. Michael Dahl understreger, at selvom det er nemmere at bruge et password til både Facebook, netbank og hotmail, så er det en meget uheldig vane at tillægge sig, fordi får de it-kriminelle først fat i et password, så vil de udnytte det til fulde. Michael Dahl opfordrer samtidig også danskerne til at bruge tid på at finde på stærke passwords, så man er sikret bedste muligt.

Ønsker man at forbedre sin mobilsikkerhed, er F-Secures Mobile Security tilgængelig på markedet. Den beskytter mod virus og trojanere og indeholder også en tyverikontrol, som gør det muligt låse telefonen, hvis man har mistet den. Se mere om produktet ved at klikke på linket herunder. Vejledende pris for et års licens er 299 kroner.

www.f-secure.com/estore/dk/avmobilesecurity.html

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.