Pas på din smartphone

Pas på din smartphone

Ghacks, et amerikansk site, har gang på gang en række gode tips og tricks til det teknologiske menneske. Og dem er vi nogle stykker af herinde på Nettips. Mange har anskaffet sig en smartphone, og mange anvender den en anelse uforsvarligt – undertegnede inklusive. Hvad nu hvis den bliver stjålet, tabt eller på anden vis i forkerte menneskers hænder? Hvad med din mail, kalender, kontakter, personlige data og meget mere? Har du styr på sikkerheden? Ghacks hjælper os alle en smule videre. Ved at fortælle om alle de følsomme informationer, du formentlig har liggende på din smartphone.


Først og fremmest har du en hulens masse kontakter liggende. Det betyder at folks navne, adresser, telefonnumre, mailadresser og måske fødselsdage ligger til fri afbenyttelse for banditter. Og banditter elsker at stjæle og udnytte fremmede identiteter.


E-mail
Og hvad med din e-mail? Skal du logge på kontoen hver gang med et password, eller husker din smartphone det hele for dig – og dermed også for banditten?


Dokumenter
Hvor mange dokumenter har du gemt på din smartphone? Og hvilken slags er der tale om? Private uinteressante tekstdokumenter eller mere hardcore dokumenter fra dit arbejdsliv? Hvor ligger de lagret og skal der indtastes password for at læse dem? Sikkert ikke…


GPS lokationer
En spændende finesse som jeg ikke havde skænket mange tanker. Med urette! Man kan for eksempel gemme sin bopæl i GPS systemet, og det er jo lidt af en lækkerbisken for en indbrudstyv.


Sæt kode på din smartphone
Det gælder for alt i verden om at sætte en adgangskode på din smartphone. Det magter de fleste smartphones nu om dage, og mens dette skrives har jeg skiftet adgangskoden endnu en gang på min egen Android. Det kan godt være at det er irriterende at skulle indtaste koden hver gang telefonen har været i dvale, men hellere det end at alle informationer er tabt – hvis din smartphone er tabt.


IMEI nummer
Skriv IMEI nummeret ned. Dette nummer kan i mange situationer bruges til at slå SIMkort og batteriet fra i en smartphone. I min telefon gemmes dette nummer under batteriet. Det er også ganske nyttigt for politiet at have dette IMEI nummer, hvis telefonen pludselig dukker op.


Og så er der et par tips mere i artiklen hos Ghacks, som kan læses her.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.